Ağrı Mustazaflar Cemiyeti’nden bayram yardımı

Ağrı Mustazaflar Cemiyeti’nden bayram yardımı

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu tarafından muhtaç ailelere Ramazan Bayramı öncesi çeşitli yardımlar yapıldı.

Ramazan ayı boyunca yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu, bayram öncesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi 255 aileye 25 bin 150 TL değerinde bayram öncesinde çeşitli yardımlarda bulundu.

Yardım Komisyonu Başkanı Evren Kılıçaslan, Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Amaçlarının zenginler ile fakirler arasında kopmaz bir bağ ve sağlam bir köprü olmak olduğunu belirten Kılıçaslan, Ramazan ayı boyunca tespit ettikleri fakir ve muhtaç ailelere gıda, kırmızı et ve nakdi yardım yaptıklarını, bayram öncesinde de büyük bir faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

Yaptıkları yardımların artması için maddi durumu iyi olan hayırseverlerden biraz daha duyarlılık beklediklerini belirten Kılıçaslan, “Bizler sadece Ramazan ayına mahsus yardım etmiyoruz.  Bizler her zaman darda olana yardım götürmekteyiz. Özellikle yetimlere ve kalıcı hastası olanlara.  Bu nedenle yardımların mütemadiyen devam etmesi gerekmektedir. Bu noktada zengin ve duyarlı olan tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Kılıçaslan, “ ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ düsturunu ilke edinmiş bir inancın mensupları olarak bu mübarek Ramazan Bayramı öncesi yine yardıma muhtaç kardeşlerimize elimizi uzatabildiğimiz için çok mutluyuz. Rabbim yardımları vermemize vesile olan değerli hayırsever işadamlarımızdan, esnaf ve gönüllülerimizden razı olsun. Yardımı alan muhtaç aileler, kendilerine yardım götüren derneğin dağıtıcı elemanlarını kapılarında görünce mutlu oluyorlar. Onların yüzlerinde beliren mutluluk bizlerin işimizi yapmamızda en büyük motivasyon sebebi oluyor.” İfadelerini kullandı.

Ağrı’nın genelinde tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını söyleyen Kılıçaslan, Ramazan Bayramı öncesi yaptıkları yardımları şöyle sıraladı: “Bayram öncesi büyük yardım hareketi olarak niteleyebileceğimiz bu çalışmamızda her bir aileye 100, 150 ve 200 TL olmak üzere toplamda 83 aileye 12 bin 400 TL’lik nakit para dağıtımını yaptık. 52 aileye 50, 60, 75 TL değerinde olan alışveriş çekleri dağıtıldı. Bu çeklerle aileler belirlenen mağazalarda ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Nakdi yardımın yanında 120 aileye her biri 80 TL değerinde olan 70 gıda kolisi yardımını ulaştırdık. Toplamda tespit edilen 255 aileye 25 bin 150 TL değerinde yardım çalışmasını gerçekleştirdik. ” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.