Ahlaki suçlarla ilgili caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalı

Ahlaki suçlarla ilgili caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalı

Gümüşhane'de Sivil Toplum İşbirliği ve Dayanışma Platformu'na üye dernekler bir araya gelerek, hükümetten ahlaki suçlarla ilgili caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını istediler.

Gümüşhane’de faaliyet gösteren 19 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu ‘Sivil Toplum İşbirliği ve Dayanışma Platformu’ hükümetten bir an önce zina ve uyuşturucu başta olmak üzere ahlaki suçlarla ilgili ciddi ve caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti.

Platform üyeleri yaptıkları açıklamayla çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan evlilik dışı ilişkileri özendiren ve ailenin temelini sarsıcı içeriğe sahip dizilerin ve programların RTÜK tarafından çok sıkı bir denetimden geçirilmesini, aynı şekilde okullarda gençlerin ve çocukların uyuşturucu, ahlâkî yozlaşma konularıyla ilgili olarak eğitilmelerini, okullara yakın çevrelerde gereken caydırıcı tedbirlerin alınmasını talep ettiler.

Platform üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "Gazetelerde, televizyonlarda, internette hemen her gün vicdanlarımızı yaralayan haberler görmekteyiz. Kötü ahlak ile ilgili her şey, olağan bir olaymış gibi, hemen her gün manşetlere çekiliyor,  gündeme oturuyor. Çocuklarımız iyi ve güzel diye hiç bir şey görmüyorlar, duymuyorlar ve bilmiyorlar. Unutmayalım ki: Çocuklarımız, bu gördükleri ve duyduklarına bakarak kimlik ve kişilik kazanacaklardır." denildi.

Yasal düzenlemenin olmadığı için ahlaksızlığın üzerine daha fazla gidilemediği belirtilen açıklamada, "Evlilik dışı ilişkiler, uyuşturucu kullanımı ve cinsel taciz başta olmak üzere bunlara benzer olayların önlenmesiyle ilgili olarak çeşitli zamanlarda görüştüğümüz resmî yetkililer;  bu şekilde doğrudan genel ahlâkı ve ferdi ahlakımızı ilgilendiren bu tür olayları engelleyebilecek yeterli yasal düzenleme olmadığı için çoğu kez yapabilecekleri bir şeylerinin olmadığını ifade etmektedirler. Bütün bunlara binaen; toplumu ve milletimizi yönetmeye talip kurum ve kuruluşların içinde bulunduğumuz bu duruma karşı çok daha fazla duyarlı olmaları gerektiği ortadadır. Özellikle siyaset kurumunun ve sivil toplum kuruluşlarının bu manada toplumun önüne çıkaracağı kadroları büyük bir titizlikle seçmesi onlardan beklediğimiz en temel sorumluluktur. Toplumun özellikle gençlerin önüne, model olarak güzel ahlaklı,  sorumluluk sahibi, fikri ve vicdanı hür şahsiyetlerin çıkarılması artık elzemdir." ifadelerine yer verildi.

Yasal düzenlemenin yapılması istenilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Gümüşhane Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir an önce,  zina ve uyuşturucu başta olmak üzere ahlâkî suçlarla ilgili ciddî ve caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmasını TBMM üyeleri ve hükümetimizden talep etmekteyiz. Çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan evlilik dışı ilişkileri özendiren ve ailenin temelini sarsıcı içeriğe sahip dizilerin ve programların RTÜK tarafından çok sıkı bir denetimden geçirilmesini; aynı şekilde okullarımızda gençlerimizin ve çocuklarımızın uyuşturucu, ahlâkî yozlaşma konularıyla ilgili olarak eğitilmelerini, okullara yakın çevrelerde gereken caydırıcı tedbirlerin alınmasını talep etmekteyiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.