Allah Resulü’nden ne kadar uzaklaştıysak o kadar felakete uğradık foto

Allah Resulü’nden ne kadar uzaklaştıysak o kadar felakete uğradık foto

Gümüşhane Üniversitesi’nde ‘Rahmet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi İhya ve İmar Gençlik Kulübü öğrencileri ‘Rahmet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed’ konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından seslendirilen Mevlid-i Şerif ve ilahilerle program devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını İhya ve İmar Gençlik Kulübü Başkanı Ramazan Doğan yaptı.  Doğan, “İhya ve İmar Gençlik kulübü olarak ‘Sizden hayra çağıran, kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun kurtuluşa erenler işte onlardır.’ ilahi fermanını kendisine rehber edinerek hareket eden bir topluluğuz. Hedefimiz erdemli ve güzel ahlak sahibi bir gençliğin yetişmesine katkı sunmaktır. İlhamını Kur’an ve Sünnetten alan, vasat ümmet anlayışına sahip bir kulübüz. Bundan sonra da yapacağımız programlar bu doğrultuda olacaktır. Gayret bizden başarı Allah’tandır.” ifadelerini kullandı.  

Müslümanların bir araya gelmesinin önemine işaret eden Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Allah Resulü’nden ne zaman ve ne kadar uzaklaştıysak o kadar felakete uğradık o kadar musibetlere giriftar olduk. Tıpkı bugün olduğu gibi. Biz kalben, kavlen, amelen O’na yaklaştığımız zaman tekrar İslam medeniyeti âlemin ufkunda tulu edecektir. Ticaretimiz, mimarimiz, edebiyatımız, hayata dair ne varsa her şeyimiz O’nu anlatmalı. O’nu hal ve hareketlerimizle, edebimizle, saygımızla bir Ali gibi bir Musab gibi, bir Hatice ve Fatıma gibi anlatmaya çalıştığımız zaman Alemlere Rahmet bizde de laleler sümbüller yeşertecektir.”

“O ümmetini kendi nefsinden daha çok düşünüyordu.” diyen Yaman, “O hane-i saadette aylarca sıcak yemek pişmediği oluyordu ama Allah Resulü, ümmetinin derdindeydi. Ümmeti doyuyorsa, ümmeti kurtuluyorsa, ümmeti rahat ise O’nun için yetiyordu. Bu diğergamlık şuuru, bugün vahdetin ve kardeşliğin olmazsa olmazıdır. Efendimiz gibi ve O’ndan bu dersi alan ashabı gibi kardeşimizin dertlerini kendi derdimiz gibi görmedikçe, onların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımız olarak görmedikçe Ensar kardeşliğinin bizde eseri yok demektir.” şeklinde konuştu.

Program okunan ilahi ve yapılan duayla sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler