Avrupa Yetim-Der 4 ülkeden yetimleri bir araya getirdi

Avrupa Yetim-Der 4 ülkeden yetimleri bir araya getirdi

​Ramazan ayı öncesinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını hızla sürdüren Avrupa Yetim-Der, Avrupa kıtasında bulunan 4 Balkan ülkesindeki yetimler ile dayanışma günü düzenleyerek çeşitli yardımlarda bulundu.

Dünya'nın birçok bölgesinde yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Avrupa Yetim-Der, imkanları dahilinde farklı coğrafyalarda yetimleri sevindirmeye devam ederken, daha önce Afrika ve Filistin’de düzenlediği Yetimler ile dayanışma etkinliğini şimdide Kosova, Sancak (Sırbistan sınırları içinde), Bosna ve Karadağ’da yaşayan 300’ün üzerinde yetimi bir araya getirerek gerçekleştirdi.

Yetim ailelere Gıda, Beyaz eşya ve Kırtasiye yardımı bağışlanırken, yetimler için büyük mutluluk ve sevinç yaşadıkları çeşitli organizasyonlar düzenlendi.

 4 Farklı ülkeden yetim çocuklar bir arada

Türkiye, Filistin, Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere onlarca farklı ülkede yetimlere yönelik yardım çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Avrupa kıtası Balkan ülkelerinde yaşayan Yetimleri unutmadıklarını belirtti. Ateş, hayırseverlerin yardımlarıyla 4 farklı ülkede yaşayan yetimleri bir araya getirerek “Yetimler ile dayanışma” organizasyonunu düzenlediklerini ifade etti.

“Dünya yetimlerinin yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz”

Dünya üzerinde yaklaşık 400 milyon yetim çocuğun olduğunu hatırlatan Ateş, bu tür organizasyonlarla yetimlerin yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek ve dünya yetimlerine daha çok yardımın ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

“Yetim ve mağdurların İftar ve sahur sofralarında yiyecekleri olsun”

Ateş, Yetim çocuk ve aileleri ile birlikte mağdur durumdaki ihtiyaç sahiplerine de el uzattıklarını belirterek, “Ramazan ayı öncesinde balkan ülkelerinde yetim ve mağdur ailelere gıda yardımı yaparak bu mağdur ailelerin mübarek Ramazan ayında iftar ve sahurda sofralarında yiyecekleri olsun istedik. Çünkü Ramazan paylaşmaktır, hatırlatmaktır, hissetmektir.” dedi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.