Avrupa Yetim-Der engelli çiftin yüzünü güldürdü

Avrupa Yetim-Der engelli çiftin yüzünü güldürdü

Avrupa Yetim-Der, geçtiğimiz günlerde mağduriyeti basına yansıyan Batman’daki engelli çifte, 2 tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde "Ortak kullandıkları tekerlekli sandalyeyle hayata tutunuyorlar" başlığıyla İLKHA'nın gündeme getirdiği engelli çifte, Avrupa Yetim-Der tarafından biri akülü olmak üzere 2 tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu.

Yaptıkları yardım ile ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın,  verdikleri tekerlekli sandalyeyle engelli çiftin umudunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Günaydın, “Avrupa Yetim-Der olarak her zaman olduğu gibi gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de mazlumların, yetimlerin ve muhtaçların yardımına her zaman koşuyoruz. 3 Aralık 2016 tarihinde İlke Haber Ajansı'nın 'Ortak kullandıkları tekerlekli sandalyeyle hayata tutunuyorlar' haberi ile harekete geçtik. Ekinci ailesini gelip ziyaret ettik. Çok mağdur olduklarını gözlemledik. Sadece ortak kullandıkları bir normal tekerlikli sandalye vardı. Yapmış olduğumuz tespitten sonra bu aileye , Avrupa Yetim-Der'i arayarak yalnız bırakmayan hayırseverler bu aileye umut oldular. Bir adet akülü tekerlekli sandalye ile bir adet aküsüz tekerlikli sandalye kendilerine teslim ettik. Bu aileye umut olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Kendilerine yardım yapılan engelli Emin ve Fatma Ekinci çifti sevincini dile getirerek, Avrupa Yetim-Der'e teşekkürlerini iletti. Daha önce ortak kullandıkları tekerlekli sandalyeyle yaşamlarını çok zor şartlarda sürdürdüklerini belirten Ekinci çifti, kendilerine yardım yapan Avrupa Yetim-Der sayesinde biraz daha rahatlayacaklarını ifade ettiler.

Avrupa Yetim-Der Elazığ’da da muhtaç ailelere un yardımında bulundu

Öte yandan Avrupa Yetim-Der, Elazığ’da da muhtaç ailelere un yardımında bulundu. Konuyla ilgili  konuşan Avrupa Yetim-Der yetkililerinden Yavuz Öner, “Elazığ’da durumu acil olan 5 muhtaç ailemiz vardı. Hayırseverlerin bize göndermiş olduğu unları dağıttık. Gönül isterdi ki daha fazla muhtaç aileye ulaşabilseydik.  Buradan maddi durumu iyi olan kardeşlerime sesleniyorum, gerçekten muhtaç, düşkün ailelerimiz var ve bunların da size ihtiyacı var.  Yardımlarınızı muhtaç ailelerden esirgemeyin.” dedi. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik, Sinan Bilici- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.