Avrupa Yetim-Der Kurban Kampanyasını başlattı

Avrupa Yetim-Der Kurban Kampanyasını başlattı

Dünya’nın birçok ülkesinde ve Türkiye’de yılın belirli dönemleriyle sınırlı kalmayıp, ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere çeşitli yardımlarda bulunan Avrupa Yetim-Der Kurban kampanyasını başlattı.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren mekezi Almanya’da bulunan Avrupa Yetim-Der, Ramazan kampanyasının ardından başlattığı Kırtasiye yardımıyla beraber Kurban kampanyasının da startını verdi.

Türkiye, Balkan Ülkeleri, Filistin, Asya ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinde Kurban organizasyonları düzenleyecek olan kurum, Afrika’ya heyet göndererek orda yapılacak yardımları bizzat organize edecek.

Kurban kampanyasıyla beraber Yetimler giydirilecek

Kurban kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, “Avrupa Yetim-Der olarak Kurban 2015 kampanyasına bu günden itibaren başlıyoruz.  Bu yıl için belirlediğimiz Kurban bedelleri Türkiye 180 Euro’dur bununla birlikte Kurban Bayramından önce Muş, Siirt ve Tarsus’ta Yetim çocuklar mağazaya götürülerek giydirilecek. Bayram öncesi bu yetimlerin bayrama güler yüzle girmelerini sağlamak istiyoruz. Türkiye’de Kurban kesiminin yapılacağı yerleri şu anda özveriyle çalışan Türkiye temsilcimizin tespitleri  neticesinde ileriki günlerde yapacağımız istişare sonrasında Kurban kesilecek yerleri kamuoyuna açıklayacağız.” dedi.

Kıtalara göre Kurban bedelleri

Balkan Ülkeleri, Filistin, Asya kıtası ve Afrika kıtası için belirlenen Kurban fiyatlarını açıklayan Ateş, “Bu yıl Kurban kesimini yapacağımız yerlerden birisi de Balkan ülkeleri olacak. Allah izin verirse Avrupa Yetim-Der’in Balkan ülkelerinde Kurban kesimi için belirlediği ücret 180 Euro’dur.  Asya ve Afrika’da yapacağımız Kurban kampanyalarının bedeli 100 Euro olarak belirlendi. İnşallah Avrupa Yetim-Der’den bir heyet bizzat giderek Kurban kesiminde yer alacak. Afrika’da yetimleri ziyaret ederek, su kuyularının açılışı ve sünnet şöleni de inşallah olacaktır. Kurban çalışmamızın ilk defa olacağı yerlerden birisi de Filistin olacaktır. Allah’ın izniyle Filistin’de yapacağımız Kurban kampanyasının bedelini 200 Euro olarak belirledik.” şeklinde konuştu.

Hayırseverlere ve Gönüllü Temsilcilere çağrı

Hayırseverlere ve Gönüllü Temsilcilere çağrıda bulunan Ateş, “Buradan hayırseverlere çağrımız, belki senede bir kez kurbandan kurbana et bekleyen ve evlerine giden yetimleri unutmayalım. Avrupa Yetim-Der’i köprü kılarak kurbanlarınızın ihtiyaç sahiplerine ve yetimlerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bizler gerçekten ihtiyaç sahibi olan mağdurlara ve yetimlere bu kurbanları ulaştırmak için en iyi şekilde çalışmalarımızı yürütme çabası içerisindeyiz.  Avrupa genelindeki gönüllü temsilcilerimize çağrımız şudur ki, gerçekten bu yük ağır bir yüktür. Bunun ağır bir yük olduğunu temsilcilerimiz gayet iyi biliyorlar. Netice olarak karşılığında Allah’ın rızasının  olduğu bir çalışma içerisindeyiz. Allah’ın izniyle bu çalışmalarımızda Ramazan döneminden daha büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürerek ihtiyaç sahibi ve yetimlere umut olalım. Allah (cc) şimdiden bu yardımlarda bulunan ve aracı olan herkesten razı olsun yaptıkları ve yapacakları hayırları kabul etsin.” ifadelerini kullandı.  (Hamza Korkut – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.