Avrupa Yetim-Der kurban projelerini açıkladı

Avrupa Yetim-Der kurban projelerini açıkladı

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, 2018 yılı Kurban çalışmalarını dünya genelinde başlattı.

Kurulduğu günden bu yana dünyanın çeşitli coğrafyalarında yüzbinlerce yetim ve ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırma başarısını gösteren Avrupa Yetim-Der, ihtiyaç sahiplerine daha fazla ulaşmak için bu yılki kurban kampanyasını başlattı.

Kurban kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş,  kurumsal bazda yürüttükleri Kurban Kampanyasını, tabiî afetlerin, çeşitli nedenlerle açlık ve yoksulluğun devam ettiği dünyanın pek çok bölgesindeki, yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi, mağdur ve mazlumlarla dayanışma için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kurban hisseleri iyilik kervanına

Kurban’ın toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutarak, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunduğu hatırlatan Ateş, "Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi bu kurbanda yola çıkıyoruz.  Siz de kurban hisselerinizi bu iyilik kervanına katabilirsiniz." açıklamasında bulundu.

Farklı kıtalardaki en ücra yerlerde yaşayan yetimlere ulaşma hedefi

Avrupa Yetim-Der aracılığı ile kesilen kurban etlerinden; farklı kıtalardaki,  en ücra yerleşim yerlerine kadar ulaşarak mağdur ve mazlumlar, yetimler, mülteciler ve talebelerin istifade ettiği bilgisini paylaşan Ateş, kurban kampanyasında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşılmayı hedeflediklerini söyledi.

Kampanyada fakirlik oranının yüksek olduğu ülkelere ağırlık verdiklerini ifade eden Ateş,  "Kıtlık, açlık ve savaş mağduriyetini yaşayan kimselerin olduğu ülke ve bölgelere öncelik tanıyoruz. Kurban kampanyamız başta Türkiye, Afrika ülkeleri, Filistin, Yemen, Balkanlar ve Arakanlı mültecilerin yaşadığı kamplarda yürütülüyor. Her kurban kampanyasında bazı ülke veya bölgelere, durumlarına göre kurban miktarı tayin edilirken, tabii afetler, çatışma veya savaşlardan etkilenen bölgelere öncelik veriliyor." dedi.

Kurban dağıtım miktarında mağduriyet ve aciliyet belirli olacak

Avrupa Yetim-Der’in, kurban kesilecek yer olarak ülkelerin büyüklüğünü değil, mağduriyet ve aciliyet gibi durumları göz önünde bulundurduğu bilgisini paylaşan Ateş, Afrika, Türkiye ve Arakanlı mültecilerin kaldığı kamplara gönüllü temsilcilerin bizzat giderek kurban yardımlarını yerinde inceleyip organize edeceklerini söyledi.

Ateş,  her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesinde yetim giyindirme projesini gerçekleştireceklerini, bunun hayırseverlerin yardımları neticesinde belirleneceğini açıkladı.

Her zaman olduğu gibi kurban döneminde de yetimleri unutmamak gerektiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Ateş, "Kurban paylaşmaktır, Kurban hatırlamak ve hatırlatmaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler