Avrupa Yetim-Der Van’da ihtiyaç sahibi çocukları giydirdi

Avrupa Yetim-Der Van’da ihtiyaç sahibi çocukları giydirdi

Avrupa Yetim-Der, Van'da yetim başta olmak üzere ihtiyaç sahibi çocuklara giyim yardımında bulundu.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Van’daki yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara giyim yardımında bulundu.

Avrupa Yetim-Der, “Yetim Giydirme Projesi” kapsamında ihtiyaç sahibi 50 çocuğa Van'daki bir mağazada 100 liralık bayram alışverişi yaptırdı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der gönüllüsü Sabri Yıldırım, derneğin gerek Afrika ülkelerinde gerekse Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yardım çalışmalarını başlattığını söyledi.

Yıldırım, “Avrupa Yetim-Der, bu senede ilimizde Yetim Giydirme Projesi başlattı. Bizlerde Van Umut Kervanı olarak Avrupa Yetim-Der’in bu projesine aracı olarak 50 yetim ailemizi giydirdik.” dedi.

Yardımların Van’daki yetim ailelere dağıtıldığını dile getiren Yıldırım, “Daha önce bize müracaat eden ailelerimiz var. Bizlerde gerek Van’da ikamet eden yetim aileler olsun, gerekse Afgan, Suriyeli veya kendi memleketindeki iç karışıklık nedeniyle göç eden mülteci aileler olsun, bu yardımları dağıtıyoruz. Ben bu kapsamda ilimizde böyle bir yardım kampanyası başlattığı için Avrupa Yetim-Der’e teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür yardımlar bundan sonra da devam eder.” ifadelerini kullandı.

“Yardımlarınız ile ihtiyaç sahiplerine umut olalım”

Giyim ve diğer birçok yardımın hayırsever vatandaşların eliyle gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, “Yaptığımız yardımı hayırseverlerin vasıtasıyla yapıyoruz. Böyle hayırlı günlerde Ramazan ve Kurban Bayramında gerek giyim yardımı gerek gıda veya kırmızı et yardımını halkımızın verdiği infak ve sadakalar ile gerçekleştiriyoruz. Yardımsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz, yardımlarınız ile ihtiyaç sahiplerine umut olabilir. Kurban Bayramında giyim, gıda ve kırmızı et yani kurbanınızı ulaştırabiliriz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.