Avrupa Yetim-Der yardımlarına devam ediyor

Avrupa Yetim-Der yardımlarına devam ediyor

Avrupa Yetim-Der Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 430 öğrenciye ayakkabı çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Avrupa Yetim-Der, Kırtasiye Yardımları çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 430 öğrenciye ayakkabı çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde Çağlayancerit Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen program ile hayırseverler tarafından gönderilen kırtasiye malzemesi öğrencilere teslim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, öğrencilere okul araç gereçlerin dağıtımı ile devam etti. Okul Müdürü İsmail Celfi günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, "Bizler bugün öğrencilerimize Hoş geldin hediyesi vermek için toplanmış bulunuyoruz. İnşallah öğrencilerimiz hediyelerini aldıktan sonra ben inanıyorum ki bizim vizyonumuz ve misyonumuza uygun birer öğrenci olacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Vizyonumuz örnek ve önder nesiller yetiştirecek bir kurum olmaktır."

Eğitim camiası olarak örnek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Celfi, "Önce eğitim sonra Öğretim onun için bizim vizyonumuz örnek ve önder nesiller yetiştirecek bir kurum olmaktır. Yani bizim öğrencilerimiz önce örnek bir öğrenci olmalıdır. Giyimiyle kuşamı ile davranışlarıyla hareketleri ile toplumda parmak ile gösterilen bir öğrenci, aynı zamanda da bulunduğu konumda önder olan bir öğrenci olmalıdır. Ondan dolayı bizim misyonumuz da okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, sorgulayan, değişen ve gelişen, akıl ve bilimin aydınlığında geleceğe güven ile bakan ahlaklı terbiyeli vatanını ve milletini seven aklen ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır." dedi.

"Avrupa Yetim-Der'e teşekkür ediyoruz."

Avrupa Yetim-Der'in yapmış olduğu çalışmalarından dolayı tebrik eden Celfi, "Özellikle de bu yardımların dağıtımında vesile olan Avrupa Yetim-Der'in mensuplarına ve Türkiye koordinatörü Nurullah Günaydın'a çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun 430 öğrencisi var. Tamamına ayakkabı hediyesi veriyoruz. Bunun yanında bu yıl 5 sınıfa kayıt olan 100 öğrencimizin tamamına ayakkabı, çanta ve kırtasiye paketi veriyoruz. İnşallah bu hediyelerimiz devam edecektir. Ben bu anlamda hem ülkemizde yardım hizmetleri yapan Avrupa Yetim-Der'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve yardımlarından dolayı Allah razı olsun diyorum." diye konuştu.

"52 ülkede yardım faaliyetlerimiz var"

52 ülkede faaliyet gösterdiklerini dile getiren Avrupa Yetim-Der'in Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın yaptığı açıklamada, "Avrupa Yetim-Der olarak her sene olduğu gibi bu sene de inşallah eğitim projeleri kapsamında Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeyiz. Buradaki öğrencilerimizin tamamına ayakkabı yardımı ve Kırtasiye yardımında bulunacağız. Bu konuda emeği geçen bütün hayırseverlerden Allahu Teâlâ razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Özellikle Okul Müdürü İsmail Bey'e çok teşekkür ediyorum." diyen Günaydın, daha sonra şöyle devam etti:

"Şu anda okulun tamamına yani 430 kişiye ayakkabı 5'inci sınıfa başlayan 100 öğrenciye de kırtasiye yardımında bulunacağız. Bu yardım çalışmalarımız sadece Türkiye ile sınırlı değildir. Asya, Avrupa ve Afrika'da bu çalışmalarımız devam ediyor. Yüz binlerce öğrenciye bu kapsamda yardım ettik. İnşallah bu yardımlarımız son bulmayacaktır. Bu yardım faaliyetlerimiz hayırseverlerin destekleri ile devam edecektir. Bu vesile ile hayırseverlerimize tekrardan çok çok teşekkür ediyorum."

"Çeşitli alanlarda çalışmamız var"

Birçok konuda yardıma muhtaç insanların sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Günaydın, hangi alanlarda çalışmalar yaptıklarını şöyle sıraladı: "Avrupa Yetim-Der olarak 52 ülkede faaliyette bulunuyoruz. 2011 yılında Almanya'da kuruduğumuz Avrupa Yetim-Der, yetim edinme, giyim yardımı, gıda paketi, kardeş aile Ramazan ve Kurban çalışmaları, acil yardımlar, katarakt, su kuyusu ve en önemlisi de eğitim desteği ile faaliyetlerine devam ediyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler