Avrupa Yetim-Der’den Trabzonlu muhtaçlara yardım eli

Avrupa Yetim-Der’den Trabzonlu muhtaçlara yardım eli

Ramazan ayı dolayısıyla Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yardım seferberliği başlatan Avrupa Yetim-Der Trabzonlu yetim ve muhtaç ailelere Ramazan yardımında bulundu.

Almanya’da 2011 yılından kurulan ve kurulduğundan bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Avrupa Yetim-Der, faaliyetleri kapsamında Trabzon'da bulunan yetim ve muhtaç onlarca aileye Ramazan yardımında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörlüğü aracılığı ile önceden tespit edilen muhtaç ailelere, Avrupa Yetim-Der’in göndermiş olduğu yardım çekleri teslim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları platformu Trabzon İl Koordinatörü Mustafa Akyol, Ramazan ayı dolayısıyla illerindeki yetim ve muhtaç aileleri unutmadığı için Yetim-Der yetkililerine teşekkür etti.

Ramazan ayı çalışmaları kapsamında daha önce tespit edilen  muhtaç ve yetimleri olan ailelere yardım çeklerini birinci elden teslim ettiklerini belirten Akyol,  "Daha önce evlerinde ziyaret ederek durumlarını tespit ettiğimiz yetim, dul ve yardıma muhtaç olan ailelerimizi yine yerinde ziyaret ederek yardımlarını ulaştırıyoruz.” dedi.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir”

Allah Resulünün (sav) “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” Mealindeki Hadisi Şerifini hatırlatan Akyol, “Özellikle bu rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazanda muhtaç durumda olan kardeşlerimize şefkat eli uzatmanın mükâfatı kat kat fazladır. Bu çalışmalar sadece Ramazana da has kılınmamalı zikrettiğimiz Hadis-i Şerif’in gereği her zaman yerine getirilmeli Toplum adına önemli bir ihtiyaca cevap veren bu hizmetlerin devam etmesi için desteklenmesi gerekir.” diye konuştu.

Trabzonlu hayırseverlere de seslenen Peygamber Sevdalıları Platformu Trabzon İl Koordinatörü Mustafa Akyol, Peygamber Sevdalıları olarak zengin ve fakir aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade ederek, zekât, fitre ve diğer yardımların yerine ulaşması adına isteyen hayırseverlerle Trabzonlu muhtaç ailelere ulaşmaya hazır olduklarını söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.