Azim-Der üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı

Azim-Der üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı

Midyat’ta yaptığı yardım faaliyetleri ile adını duyuran Azim-Der Ramazan Bayramı sebebiyle üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı.

Mardin’in Midyat ilçesinde yardım faaliyetleri ve hayır çalışmaları ile adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Azim-Der Ramazan Bayramı sebebiyle üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı. 
Dernek binası önünde yapılan bayramlaşma programına HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Molla Kasım Aytimur’un okuduğu Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan HÜDA PAR İlçe başkanı İsa Altunkaynak, hayat mektebi olan Kur'an ı Kerim'in vahy edildiği Ramazan ı Şerif'in ardından cenabı Allah verdiği bu güzel günler olan bayramın Müslümanlar için bir hediye olduğunu söyledi.

Altunkaynak, “Bu bayram birlik beraberliğin sembolüdür. Bunun önemini çok iyi kavramamız gerekir. Allah-ü Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerimde buyurduğu gibi Allah'ın ipine top yekûn yani cemaat olarak toplu şekilde, ümmet anlayışıyla sarılmalı,  ayrılığa,  tefrikaya düşmemeliyiz.  Allah-ü Teâlâ’nın bu emrini hayatımıza mutlaka yerleştirmeli ve bunun sorumluluğunda olmalıyız.” ifadelerini kullandı.  

“Güzel miraslarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz”

Dünyanın dört bir yanında Müslümanların kanının oluk oluk aktığımı ve Müslümanların katledilmeye devam ettiğini belirten Altunkanak, Müslümanların emaneti olan bu şehitlerin eşlerinin dul, çocukların yetim bir şekilde boynu bükük bu bayrama girdiklerine dikkat çekti.

Altunkaynak sözlerine şöyle devam etti: “Bütün bunlara inat biz diyoruz ki: Hayatlarını kutlu İslam davası uğruna feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz ve onların aziz hatıralarına sahip çıkacağımıza Allah adına söz veriyoruz.  Geride bırakmış oldukları şefkat kahramanları olan bacılarımızın bayramlarını kutluyoruz. Yine geride bıraktıkları yetimlere ve güzel mirasa sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Ayrıca bu kutlu dava uğruna mücadele ederek zindana düşen Medrese-i Yusufiye deki kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz. Onların zindanda yaptıkları çalışmaların aynısını bizlerde dışarıda yapacağımıza söz veriyoruz.”
 
“Ahirette de bayram yapmak için yapabileceğimiz amellerimiz olmalı”

Azim-Der Başkanı Besim Çelik ise yaptığı kısa konuşmasında; Ramazan ayında Allah için yapılan hayırlı amellerin karşılığı olarak Allah’ın verdiği bu bayramın Müslümanlara bir ikramı ilahi olduğunu ve tüm Müslümanlara mübarek olması temennisinde bulundu.

Çelik, “Aynı şekilde bu amellerimizi, ömrümüzün sonuna kadar devam ettirip, karşılığını da Ahirette cennet olarak alabilmek için çaba sarf etmeliyiz. Bayramın tüm İslam âlemine birlik ve vahdet getirmesi, İslam düşmanlarının ve küfrün birliklerinin bertaraf edilmesi, muhtaç ve yetimlerinde rahatlığa kavuşmaları için bir çıkış kapısına vesile olmasını Allah-ü Teâlâ’dan niyaz ediyoruz.” dedi.

Program yapılan ikramların ardından edilen toplu duanın ardından sona erdi.
(Süleyman TUNÇ- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.