Batman Umut Kervanı 100 aileye kırmızı et ve gıda yardımı yaptı

Batman Umut Kervanı 100 aileye kırmızı et ve gıda yardımı yaptı

Batman Umut Kervanı, mübarek üç aylar dolayısıyla kentteki 100 ihtiyaç sahibi ve yetim aileye kırmızı et ve gıda yardımında bulundu.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), kentteki 100 ihtiyaç sahibi ve yetim aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları yardımın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, mübarek üç aylar nedeniyle kentte bulunan 100 yetim ve muhtaç aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunduklarını söyledi.

Düzenli olarak yaptıkları yardımların hayırseverler tarafından finanse edildiğini aktaran Işık, "Umut Kervanı olarak yılın 12 ayında mağdur, muhtaç, fakir ve yetim ailelerimize yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Mübarek üç aylara girmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle Batman halkının mübarek üç aylarını tebrik ediyorum. Bu mübarek üç aylarda hayırseverlerimizin yapmış olduğu hayırları Allah’ın kabul etmesini diliyorum. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem), 'Yarım hurma tanesi bile olsa kendinizi cehennem ateşinden koruyunuz’ diye buyurmaktadır. Biz de bu şiarla hareket ederek hayırseverlerin vermiş olduğu yardımı, desteği muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yola çıktık." dedi.

"Gelin bize destek verin"

Daha çok yardıma muhtaç aileye ulaşmak için hayırseverlerin desteklerini beklediğini vurgulayan Işık, "Bu mübarek üç ayların başlangıcıyla beraber gıda paketlerimizi hazırladık ve 100 aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Buradan hayırseverlere çağrımız, bizde kayıtlı 12 binin üzerinde mağdur, muhtaç ve yetim aile vardır. Gelin bize destek verin. Bu hayırseverlerimiz bire bir gelip kendi elleriyle bile bu yardımları dağıtabilirler. Her ihtiyaç sahibi aileye gıda paketimiz ulaşsın istiyoruz. Ramazan ayına da yaklaşmaktayız. Hayırseverlerden ramazan ayına girmeden önce desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

Kendilerine yardım yapılan yetim ve muhtaç aileler ise Umut Kervanına teşekkürlerini iletti.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler