Batman Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Batman Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Batman Umut Kervanı, 2007 yılı içerisinde 7 bin 827 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunduğunu duyurdu.

Batman Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. 2017 yılı içerisinde 7 bin 827 mağdur ve muhtaç aileye toplamda 697 bin TL değerinde yardımda bulunduğunu açıklayan Batman Umut Kervanı Genel Başkanı M. Ali Işık, 2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

2017 yılında ayni ve nakdi olarak toplam 7 bin 827 aileye, toplamda 697 bin 675 TL değerinde yardım yapıldığını belirten Işık,  “Gerçekleştirilen bu faaliyetler Yönetim Kurulu ve Genel Kurul toplantılarıyla karara bağlanmış ve uygulanmıştır. Aylık ortalama 100 aileye toplamda 93 bin 325 TL değerinde düzenli olarak nakdi yardım yapılmaktadır. Mübarek Ramazan ayı nedeniyle fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere gıda paketleri hazırlandı ve gönüllülerimiz aracılığıyla bu yardımların dağıtımı yapıldı. Toplamda 2 bin 90 aileye 182 bin 897 TL gıda kolisi dağıtımımız oldu. Kurban bayramı nedeniyle kurban keseceklere aracı usulü ile yardımcı olduk ve yıl içerisinde yaklaşık 700 küçükbaş hayvanın da vekâletini alıp kestirdik. 2 bin 200 aileye toplamda 115 bin 500 TL değerinde 1,5 kilogramlık kırmızı et paketleri dağıtılmıştır.” dedi.

“Öğrencilere gıda ve kırtasiye yardımı yaptık”

Eğitim ve öğretim yılı başında yaklaşık 300 öğrenciye toplamda 10 bin 800 TL değerinde kırtasiye malzemesi verildiğini vurgulayan Işık, Türkiye'nin birçok ilinden Batman’a üniversite okumak için gelen öğrencilere de gıda ve kırtasiye yardımı yapıldığını söyledi.

Işık, “Gerek Ramazan Bayramında, gerek Kurban Bayramında ve gerekse yıl içerisinde mağduriyet durumlarına göre yaklaşık 550 aileye toplamda 120 bin 935 TL değerinde giyim yardımı yapılmıştır. Suriye’de, mevcut çatışmalı ortamlardan kaçıp ülkemize sığınan 500 mülteci aileye toplamda 84 bin 474 TL ayni ve nakdi yardım yapıldı.15-17 Ekim 2017 tarihleri arasında fakir ve muhtaçlara maddi destek sağlanması amacıyla Meydan Mahallesi 2000 İş Merkezi zemin katında süs, ev eşyası, giyim ve yemeklerden den oluşan bir kermes tertip edildi.  Kermesten gelen 17 bin 960 TL gelir, derneğimize kayıtlı fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldı.” ifadelerini kullandı.

“İran ve Irak Kürdistan’ında yaşanan deprem dolayısıyla yardımlar gönderdik”

Ramazan ayında hayırseverlerin katkılarıyla 500 yetim muhtaç aileye düğün salonunda iftar yemeği verildiğini hatırlatan Işık, İran ve Irak Kürdistan’ında yaşanan deprem dolayısıylada 16 bin 400 TL değerinde bin 500 adet battaniye ile 100 çuval unun Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla deprem bölgesine gönderildiğini söyledi.

Işık, “Yıl içerisinde evi yanan 3 aileye ve ülkelerindeki savaştan kaçarak memleketimize sığınan 2 mülteci mağdur ve muhtaç aileye beyaz eşya, koltuk takımı, halı, perde minder, döşek, battaniye, yorgan ve mutfak malzemelerinden oluşan ev eşyası malzemeleri hayırseverlerin katkılarıyla toplanıp muhtaç insanlara teslim edildi. Batman dışında yardım faaliyetleri yapan dernekler üzerinden (Cizre, Şırnak, Nusaybin, idil ve Dargeçit gibi ) o bölgede yaşayan fakir ve muhtaç insanlarımıza nakdi,  gıda kolisi, kırmızı et ve giyim yardımı yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“Merkezi İstanbul da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile işbirliği protokolü imzalamıştır”

2017 yılı içerisinde üç kıtada yayın yapan Rehber TV’de Umut Kervanı programı aracılığıyla derneklerini tanıtma ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verme imkanı da bulduklarını söyleyen Işık, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Bu vesileyle fakir muhtaç ve mağdurlara destek için 2 defa program yapılmıştır. 19 Mart 2017 tarihinde derneğimizin olağanüstü kongresini gerçekleştirdik. Kongrede isim, yönetim ve tüzük değişikliğine gidilmiş olup merkezi İstanbul da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile işbirliği protokolü imzalamıştır. Diyarbakır Yetimler Vakfının başlatmış olduğu Mazlum Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyasına Batman Umut Kervanı olarak temsilci atayarak destek verdik. Bizde, yetim olarak kaydı bulunan 3 çocuklu yetim ve muhtaç ailenin yıkılmak üzere olan evi yıkılarak hayırseverlerin katkı ve yardımlarıyla ev yeniden inşa edilmiştir. Ev, eşyalarıyla beraber anahtar teslimi olarak aileye teslim edilmiştir.”

Hayırseverlere çağrı

2017 yılı içerisinde Batman Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi olarak toplamda 7 bin 827 aileye, 697 bin 675 TL yardım yapıldığını aktaran Işık, “Batman Umut Kervanı olarak geçen yıllarda nasıl ki fakir muhtaç ve yetim ailelere umut olduysak, İnşallah 2018 yılında da umut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda Batmanlı tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdi den hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin mallarını kat kat bereketlendirsin.” dedi.

İLKHA






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.