Batman Umut Kervanı'ndanyüzlerce aileye giyim ve gıda yardımı

Batman Umut Kervanı'ndanyüzlerce aileye giyim ve gıda yardımı

Batman Umut Kervanı, yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kışlık giyim ve gıda yardımında bulundu.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), kentteki yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kışlık giyim, gıda ve kırmızı et yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım hakkında açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, kış mevsimi nedeniyle kentte bulunan yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye giyim, gıda ve kırmızı et yardımında bulunduklarını söyledi. Işık, düzenli olarak yaptıkları yardımların ise hayırseverler tarafından finanse edildiğini belirtti.

Işık, "Bizler Batman Umut Kervanı olarak hayırseverlerin desteğiyle bazı zamanlarda değil, yılın 365 günü bölgemizde ve özellikle Batman'da yaşayan muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımları ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarında muhtaç ailelerin beklentisi artmakta, hayırseverler de bu zaman diliminde daha hassas davranıp bağışlar yapmakta ve yardımlarımız da o dönemlerde daha bir ağırlık kazanmaktadır. Ancak muhtaç alileler günden güne artmakta ve gelip bizde kayıt yapmaktadırlar. Şu an yaklaşık 13 bin muhtaç aile başvurusu olup, biz de imkânlarımız dâhilinde hayırseverlerin yardımlarını onlara ulaştırmaktayız." dedi.

Yardıma muhtaç 430 aileye giyim, gıda kolisi ve kırmızı et verdiklerini belirten Işık, "Kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde yıl içinde bizden yardım alamamış 430 muhtaç aileye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için SMS yoluyla muhtaçları derneğe çağırıp imkânlarımız dâhilinde yardım ulaştırdık. Bunlar; 100 aileye giyim, 180 aileye gıda kolisi, 150 aileye de aile başı 2 kilogram olacak şekilde kırmızı et dağıtımımız oldu." bilgilerini paylaştı. 

Daha çok yardım yapabilmek için hayırseverlere seslenen Işık, şunları söyledi: "Umut Kervanı olarak amacımız, yıl içinde yardım beklentisi olan tüm ailelere, hayırseverlerin desteğiyle ulaşmaktır. Bundan ötürü hayırseverleri, bu çağrımıza sessiz kalmayıp ayni ve ya nakdi yardımlarıyla destek olmalarını bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden bağışta bulunan veya bulunacak olan hayırseverlerden razı olup, mallarına kat kat bereket katsın."

Kışlık giyim ve gıda yardımı alan fakir ve muhtaç aileler ise Umut Kervanına teşekkürlerini iletti.

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.