Batman’da IHO-EBRAR yetimleri giydirdi

Batman’da IHO-EBRAR yetimleri giydirdi

IHO-EBRAR, Batman’da hayırlı hizmetleri ile tanına Umut Der aracılığıyla, yetim çocuklara yönelik giydirme çalışmalarını sürdürüyor.

Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR’ın Türkiye’de yardım çalışmalarına devam ediyor.

Umut Kervanı Platformu üyesi Batman Umut Der aracılığıyla onlarca yetim çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunan IHO-EBRAR, bayram öncesi yetimlerin yüzünü güldürdü.

Batman’da yapılan yardımlar çalışmaları hakkında bilgi veren IHO EBRAR gönüllüsü Batman Umut Der çalışanı Bereket Şengül, IHO-EBRAR’ın bu bayramda, Batman’daki yetimleri unutmayarak onlara giyim ve ayakkabı yardımında bulunduğunu belirterek, yardım çalışmaları kapsamında onlarca yetim erkek ve kız çocuğunun giyindirildiğini söyledi.

Dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna yardımları ulaştırma gayretinin İslam kardeşliğinin en bariz kanıtı olduğunu belirten Şengül, “Avrupa’dan yardımlarını Batman’a kadar getirerek yetim çocuklarımızı sevindirdiler. Allah-u Teâlâ’da onları ve hayır sahiplerini sevindirsin.” dedi.

Yetim çocukların yakınlarından Hüseyin Oğuz, kendilerine bayram öncesi yapılmış olan bu yardımdan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, “Bu Bayramda yetim çocukları sevindirdiği için IHO-EBRAR ve bütün camiasına çok teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul etsin ve Rabbim bu gibi hayırlı çalışmalarda bulunanların sayısını artırsın. Bu hayırlı çalışmaların bütün toplum için örnek olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

4 yetim annesi olan Adalet Ak ise, çok ihtiyaç duydukları böylesi bir günde kendilerine yapılan bu yardımdan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, “IHO-EBRAR ve tüm yetkililerinden Allah razı olsun yetimlerimi giydirdiler para verdiler. Benim çocuklarım hepsi küçüktür. Her zaman olduğu gibi bu dar günümüzde yetimlerime yine bu camia sahip çıktı. Allah onlardan razı olsun.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.