Bingöl Umut Kervanı ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı

Bingöl Umut Kervanı ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı

​Bingöl Umut Kervanı, ocak ayında 97 aileye 13 bin 490 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı, ocak ayında yaptıkları faaliyetleri rapor halinde kamuoyuna sundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı temsilcisi İlhami Demir, ocak ayında 97 aileye 13 bin 490 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptıkları belirtti.

68 aileye 4 bin 95 TL değerinde gıda, 11 aileye 6 bin 700 TL nakdi, bir aileye 80 TL kırmızı et, 10 aileye bin 650 TL kahvaltılık bal, 7 öğrenciye de 965 TL giyim yardımlarında bulunduklarını aktaran Demir, kardeşliğin en önemli vasıtalarından birinin infak olduğunu ifade etti.

"İnfak sayesinde kişi dinimizce yerilen kötü vasıflardan kurtulur"

Demir, "Kur’an’da genellikle iyiliklerin sevabı bire on olarak gösterildiği halde, Allah yolunda yapılan infakın sevabının bire yedi yüz ve daha üstü olduğu bildirilmiştir. Bu da infakın Allah katındaki değerini gösterir. Şüphesiz infakın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydaların başında, infak eden kişinin başkasına karşılıksız yardımda bulunmanın iç huzurunu yaşaması gelir. Diğer taraftan infak sayesinde kişi kibir, gurur, cimrilik ve bencillik gibi dinimizce yerilen kötü vasıflardan kurtulur." diye konuştu.

"Sadaka ihtiyaç sahibi olan herkese verilir"

Hazreti Peygamber'in, "Ey Âdemoğlu! İhtiyacından fazla olan malını sadaka olarak vermen, senin için iyi; vermemen ise kötüdür. İhtiyacına yetecek kadarını elinde tutmandan dolayı ayıplanmazsın. İyiliğe, geçimini üstlendiklerinden başla. Veren el, alan elden daha üstündür." hadis-i şerifini hatırlatan Demir, "Kur'ân'da infak (Allah yolunda harcama) kavramının içerisinde yer alan ve Hazreti Peygamber'in ciddi bir şekilde sürdürdüğü ve tavsiye ettiği bir sünnet olan sadaka, ideal İslam toplumundaki önemli bir denge unsurudur.  Zaman kısıtlaması olmaksızın her an uygulanabilen bir fiil olması hasebiyle de muhtaçların ve fakirlerin devamlı surette gözetilmesini, açlığın ve ondan doğacak hırsızlık, isyan gibi kötülüklerin önlenmesini ve nihayetinde toplumsal bir huzur ortamının oluşmasını temin eden bir ibadet hüviyetindedir." ifadelerini kullandı.

Demir, "Öte yandan İslamiyet'in sadaka konusunda insanlar arasında bir ayrım gözetmeden, ihtiyacı olan herkese, hatta her şeye yardım edilmesini öngören yaklaşımı da evrensel bir tavır olarak karşımızda durmaktadır. Bu konuda şu ayetin nüzulünden sonra Hz. Peygamber'in sadaka uygulamasını değiştirmesi önemlidir: 'Onları doğru yola götürmek sana ait değil. Fakat Allah dilediğine doğru yolu gösterir. Hayra ait bir şey verirseniz bunun faydası size. Zaten yoksullara vermeniz de ancak Allah rızası içindir. Hayır yapmak için verdiğiniz şey, size fazlalaştırılır ve siz zulüm görmezsiniz. (Bakara, 2/272)' Bu ayet gelene kadar Hazreti Peygamber'in, Müslümanlardan başkasına sadaka verilmemesini emrettiği bilinmektedir. Fakat bu ayetin nüzulünden sonra Hazreti Peygamber, el açan herkese, inancını sorgulamaksızın sadaka verilebileceğini bildirmiş ve bizzat kendisi de bunu uygulamıştır. Kısacası İslamîyet'in yardımlaşma anlayışında evrensel bir kriterinin olduğu sabittir.

Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.