Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor

Bingöl Umut Kervanı, ağustos ve eylül aylarında 106 aileye 16 bin TL ayni ve nakdi, 221 öğrenciye 14 bin 480 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı, ağustos ve eylül ayına ait faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, "Ağustos ayında 59 aileye 8 bin 852 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. 46 aileye 3 bin 722 TL değerinde gıda, 11 aileye 5 bin 100 TL nakdi, 2 aileye 30 TL değerinde beyaz et yardımında bulunduk." dedi.

Tamaç, "Ayrıca eylül ayında 47 aileye 6 bin 986 TL değerinde ayni ve nakdi 221 öğrenciye 14 bin 480 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımını yaptık. 38 aileye 2 bin 236 TL değerinde gıda, 9 aileye 4 bin 750 TL nakdi, 221 öğrenciye 14 bin 480 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk." ifadelerini kullandı.

İnfak vermenin şükür vesilesi olduğunu ifade eden Tamaç, "Üzerimizdeki nimetlerin şükrânesi olarak, o nimetten mahrum olanlara hizmet ve ikramda bulunmayı, saadet bilmeliyiz. Hatta teşekkür edasıyla infak etmeliyiz. Alanın minnet altında kalacağı değil, verenin minnettar olacağı şekilde ihsanda bulunmalıyız." diye belirtti.

Fakirlerin gözetilip kollanması gerektiğine vurgu yapan Tamaç, zayıfların duası ile ilahi rahmete kavuşulacağını belirtti.

Tamaç, şunları söyledi: "Mevlânâ Hazretleri, fakir ve zayıflara yapılan ihsan ve ikramlardan, aslında infak edenlerin daha çok istifade edeceğini şu şekilde ifade eder: Yoksul kişi nasıl cömertlik ve iyiliğe muhtaç ise, cömertlik ve iyilik de yoksul kişiye muhtaçtır. Güzeller, güzelliklerini seyretmek için nasıl tozsuz, passız ve parlak bir ayna ararlarsa, cömertlik de yoksulları ve zayıfları öylece aramaktadır. Allah’ın cömertlik tecellisinin tezahürü, fakirlerdir. O fakirler ki kerem sahiplerine müracaat ederler. Dertlerini onlara açarlar. Böylece hamiyetli zenginler için saadet yollarını hazırlamış olurlar. Hakikaten infak eden kişi, bu sayede hem günahlarının affına ve Rabbinin rızasına kavuşacak hem de nice belâ, musibet, hastalık ve iptilâları, sevindirdiği muhtaçların hayır dualarıyla -inşallah- bertaraf etmiş olacaktır."

 "Fakirleri kollayıp gözetiniz. Aranızdaki zayıflar sâyesinde Allah’tan yardım görüp rızıklandığımızdan şüpheniz olmasın." ile "Allah bu ümmete, aralarındaki zayıfların duası, ibadeti ve ihlâsı sebebiyle yardım etmektedir." hadislerini hatırlatan Tamaç, "Dolayısıyla toplumumuzdaki zayıf, muhtaç ve mustariplere kol kanat gererek onları şefkat, merhamet ve nezâketle himâye etmek; bugün bir ateş çemberi içinde bulunan memleketimizi de o zayıfların duası, bereketiyle inşallah Cenabı Hakk’ın himâyesine, ilâhî rahmet ve inayetine eriştirecektir. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş Gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL    

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler