‘Bu toprakların huzuru kaçarsa hiç kimse rahat edemeyecektir’

‘Bu toprakların huzuru kaçarsa hiç kimse rahat edemeyecektir’

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrasın yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan BEST-DER Başkan Yardımcısı ülkenin, bölgenin huzurunun kaçması durumunda hiç kimsenin rahat edemeyeceği uyarısında bulundu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan provokatif saldırılarla ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan BEST-DER Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga, “Eğer bu ülkenin, bu bölgenin kısacası bu toprakların huzuru kaçarsa hiçbir kimse rahat edemeyecektir.” dedi.

Suruç'taki  patlama ve daha sonrasında yaşanan saldırıların arkasında Irak'ı, Suriye'yi ve tüm İslam ülkelerini karıştıran emperyalist odakların bulunduğuna dikkat çeken Dalga, patlama ve sonrasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına sabırlar dileğini söyleyerek, yaşanan acının müsebbiplerinin devlet tarafından bir an önce ortaya çıkarılarak mazlum insanların kanı üzerinden oynanan kirli oyunların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.  

“Son yaşanan oyunu idare eden kirli el de piyonda aynı”

Ülkenin, birçok Ortadoğu ülkesi gibi ateş alanına çevrilmek istendiğini belirten Dalga, bu vakıanın kazananının olamayacağı uyarısında bulunarak, “Ülkemiz hali hazırda büyük bir oyun ile karşı karşıya. Batının şer ittifak güçleri yurdumuzu Suriye'ye ya da Irağa çevirmek, karıştırmak için birçok oyunu sergilemeye çalışmaktadır. Bu saldırılar birilerine yaptırıldı. Önemli olan bunları kim yaptırdı ve niçin yaptırdı? Bu oyunları kimler sergiledi? Bunun arkasındaki kirli eller bulunursa bütün problem rahatlıkla çözülecektir. Öyle görülüyor ki şu an Ortadoğu’da oynatılan oyunları kimler oynatıyorsa, 6-8 Ekim olaylarını da ve şimdi yaşanan oyunlar ve işlenen katliamları da bu kişiler oynatıyor. El aynı el, piyonlar aynı piyon. Lakin bunların unuttukları bir şey vardır ki Allaha iman edenler bu kirli ellerin kirli emellerine alet olmayacaklardır.” dedi.

“Bu ateş topunu hep beraber söndürmek zorundayız”

Ülkedeki son günlerde sergilenen kaos olayları ve savaşa giden adımların en büyük zararını bölge halkının, yanı Kürt halkının yaşayacağını belirten Dalga, sözlerini şu şekilde bitirdi:

 “Gelin Allah için bu ülkeyi karıştırmak isteyenlerin o kirli emellerini kursaklarında bırakalım. Ümmet olarak bir olalım, yekvücut olalım. Yoksa halkı Müslüman olan ülkemiz de diğer İslam ülkeleri gibi ateş topuna dönecektir. Kimin elinden bu ateşi söndürmek adına bir şey geliyorsa yapmak zorundadır. Yoksa bu ateş bütün bir ülkeyi yakacaktır ” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.