Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 95 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 95 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında ve denetimlerinde çeşitli suçlardan aranan 95 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamaları ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 47 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 61 şüpheliye hırsızlıktan, 239 şüpheliye kabahatler kanunundan işlem yapılırken, 95 aranan şüpheli yakalandı.

Denetimlerde, bir kilo 576 gram esrar, 133 gram sentetik uyuşturucu, 2 gram eroin maddesi, 162 adet uyuşturtucu hap, 4 adet tabanca, 8 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek ve 2 adet kurusıkı silah, 89 adet fişek, 4 adet tüfek, 4 adet kesici alet, bir adet çalıntı Led TV, 2 adet çalıntı araç, 2 adet çalıntı akü, 2 adet çalıntı motosiklet, 34 litre çalıntı zeytinyağı, 2 adet hacizli yakalamalı araç, 3 adet çalıntı cep telefonu, bir miktar para, 2 adet park bankı demiri ve bir adet plakasız motosiklet, 4 adet çalıntı motosiklet ve 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

11 ayrı olaya karışan ve otomobilden hırsızlık yapan şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesinde bir otomobilden hırsızlık yapan şüphelinin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışma kapsamında, şüphelinin 11 ayrı olaya karıştığı ve daha önce çeşitli suçlardan 14 yıl cezaevinde kalan T. K. isimli şüpheli olduğu tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

5 ayrı suçtan aranan şüpheli suçüstü yakalandı

Şahinbey ilçesi Yeşilvadi bulvarında bir aracın aküsünü çalan şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelinin yapılan yalan kimlik beyan etmesi üzerine parmak izinden gerçek kimliği öğrenildi. Şüphelinin 4'ü hırsızlık, biri tutukluluktan kaçmak olmak üzere toplam 5 dosyadan arandığı tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı

Merkez Şahinbey ilçesi Bülbülzade Mahallesi'nde uyuşturucu satışı yapan şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelinin yapılan üst aramasında bir miktar esrar ele geçilirken, evinde yapılan aramada ise yaklaşık bir kilo 50 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Motosiklet hırsızlığı şüphelileri suçüstü yakalandı

Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir motosikletin çalıntı olduğu tespit edildi. Çalıntı motosiklet ile yakalanan ve gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şahinbey ilçesi Yeşilvadi Bulvarı üzerinde ise motosikletli 2 şüpheli, park halindeki bir motosikleti çalmaya çalışırken devriye gezen polis tarafından görüldü. Polisi görünce kaçmaya çalışan şüpheliler, kovalamaca sonucu İbn-i Sina Mahallesi'nde yakalandı.

Şüphelilerin olay yerine gelirken kullandıkları motosikletin şase ve motor numarasının kazınmış olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

3 şüpheli uyuşturucu ile yakalandı

Şahinbey ilçesi Barak Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan 3 şüphelinin yapılan üst aramasında 69 gram sentetik uyuşturucu ile bir miktar para ele geçirildi. Şüpheliler hakkında "uyuşturucu madde ticareti suçundan" adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Uyuşturucu ile yakalanan 6 şüpheli gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Yukarıbayır Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta bulunan 4 şüphelinin yapılan üst aramasında, 13,18 gram esrar, 6 gram sentetik uyuşturucu, bir adet hassas terazi, bir adet tabanca ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

Şahinbey ilçesi Cemal Gürsel Mahallesi'nde de durumundan şüphelenilen 2 şüphelinin yapılan üst aramasında ise 18,93 gram esrar, 15,12 gram sentetik uyuşturucu, 20 adet uyuşturucu hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

2 şüpheli gasptan yakalandı

Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesi'nde bir şahsın cep telefonunu kesici aletle gasp eden 2 şüpheli, Ordu caddesi üzerinde kesici alet ve gasp edilen telefonla birlikte yakalandı. Şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Karacaoğlan Mahallesi'nde bir işyerine düzenlenen operasyonda masa üzerinde tuşlu oyun makinesi içerisinde bir miktar para görülmesi üzerine işyeri sahibi gözaltına alındı. Şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Sanayi Mahallesinde bir araçta yapılan aramada, bir adet tabanca ve 30 adet dolu fişek ele geçirildi. Araçtaki M.K. isimli şüpheli ilgili yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

12 şüpheli gözaltına alındı

Kent merkezinde 20, Nizip ilçesinde de 3 adrese olmak üzere toplamda 23 iş yerine gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, 2 bin 380 paket gümrük kaçağı sigara, 2 bin 450 gram gümrük kaçağı nargile tütünü ve 2 bin 340 adet içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı.

TIR'dan otomobile gümrük kaçağı sigara yüklerken yakalandılar

Şehitkamil ilçesinin Sanayi Mahallesi'ndeki boş bir arazide de TIR'dan otomobile gümrük kaçak sigara yüklendiği esnada düzenlenen operasyonda, TIR'dan 490 paket, otomobilden 420 paket olmak üzere toplam 910 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigaralara el konulurken, 2 şüpheli ise gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Hoşgör Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir şüpheliden 300 paket gümrük kaçağı sigara elae geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şehitkamil ilçesindeki bir kargo aktarım merkezinde şüphe üzerine 4 adet kolide yapılan aramada ise 2 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ve 35 kilo gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.

Sigara ve nargile tütününe el konulurken, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Şehitkamil ilçesi Çağdaş Mahallesindeki bir depo, bir araç ve bir işyerinde yapılan aramalarda da 100 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.