Diyarbakır Umut Kapısı Nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı

Diyarbakır Umut Kapısı Nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Umut Kapısı Gıda Bankası Nisan ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Fakir ailelere yaptıkları yardım çalışmalarıyla ismini duyuran Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Nisan ayı faaliyet raporunu açıkladı.

Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, Nisan ayı içinde yaptığı yardım faaliyetlerinin raporunu kamuoyuna açıkladı.

Furkan, yaptığı açıklamada Nisan ayı içerisinde Diyarbakır merkezde Fakir Aile Tespit Komisyonu tarafından belirlenen fakir ve mağdur ailelere gerekli bütün yardımların yapıldığını belirtti.

“Nisan ayında, 667 aileye gıda yardımında bulunduk”

Nisan ayında 105’i Suriyeli aile olmak üzere toplam 434 aileye gıda yardımı yapıldığını belirten Furkan, bunların maliyetinin 17 bin 525 TL olduğunu belirtti.

10 bin TL değerinde kırmızı etin toplamında 233 aileye dağıtıldığını söyleyen Furkan, “Nisan ayında toplamında maddi değeri 26 bin TL olan kırmızı eti 667 aileye dağıttık.” dedi.

“Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri bir nebze de olsa sevindirelim”

Ramazan ayını dört gözle bekleyen ihtiyaç sahibi ailelere yardım etme noktasında Diyarbakırlı bütün varlıklı aileleri daha duyarlı olmaya davet eden Furkan, açıklamanın sonunda halka seslenerek “Gelin Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri bir nebze de olsa maddi anlamda rahatlatıp sevindirelim. İsteyen vatandaşlarımız bizimle birlikte gelip bu yardım yaptığımız fakir ailelerin dramını yerinde müşahede edebilir. Şimdiye kadar fakir ailelere ulaşma ve yardım etme konusunda duyarlılık gösteren ve yardımlarını esirgemeyen her kese teşekkür eder duyarlılıklarını bundan sonra da bekleriz.” (M. Sıddık Bilge-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.