Dost-Der’den okulla kitap yardımı video

Dost-Der’den okulla kitap yardımı video

Mardin Dost-Der, “Saklama Bağışla” sloganıyla başlattığı kitap toplanma kampanyası çevresinde topladığı kitapları okullara dağıtmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Mardin Dost-Der tarafından “Saklama Bağışla” sloganıyla başlatılan kitap toplanma kampanyasına yoğun ilgi gördü. Kısa bir sürede toplanan yüzlerce kitap okullara dağıtılmaya başlandı.

İlk olarak Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’na gelen dernek yetkilileri, okulun kütüphanesine 200 adet kitap bağışında bulundu. Dernek yetkilileri, ayrıca TEOG sınavında başarı olacak 60 öğrenciye Kur’an-ı Kerim meali ve ilmihalin hediye edileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili bilgi veren Mardin Dost-Der Başkanı Fesih Memiş, ilk emri oku olan bir dinin mensupları oldukları halde çok az okuyan bir toplum olduklarını ifade ederek okuma alışkınlığını topluma yaymak için gayret ettiklerini belirtti. “Bizim gayemiz daha çok kitap okunmasını sağlamaktır” diyen Memiş, “Aslında toplum olarak ilmin önemini biliyoruz, kadın olsun erkek olsun ilim her Müslüman’a farzdır. Bundan hareketle bu farziyetin yerine getirilmesi noktası böyle adım attık. İlk olarak Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’na 200 adet kitabı teslim ettik. İnşallah diğer okullarımıza kitap dağıtmaya devam edeceğiz. Bizlere kitap geldikçe bizler de okullarımıza dağıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kampanyaya yoğun bir ilginin olduğunu kaydeden Kampanya Koordinatörü Hüseyin Arasan, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Türkiye’nin her yerinden “13 Mart Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi Kat: 1 No: 1” adresine kitap gönderebileceklerini aktaran Arasan, TEOG sınavında başarı olacak Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’ndaki 60 öğrenciye de Kur’an-ı Kerim meali ve ilmihalin hediye edeceklerini söyledi.

 Arasan, “Bilgiye ulaşmanın yolları çoktur. İnternet, televizyon, konferans, seminer vb. bunlardan bir kısmıdır. Ancak bilgi edinmede beynin zihinsel işlevini hakkıyla yerine getirmesine yardımcı olan en etkili yöntem kitap okumaktır. Okumanın faydalarından biri de insanı tefekküre sevk etmesidir. Toplumu hakka yönlendirmeye, ıslah etmeye ve İslam’a dönüşümü için çabalamaya azmetmiş Müslümanlar için okuma, hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Okuma, kilitli kapıları açan anahtardır. İnsanların hakka yönelişini, değişim ve dönüşümlerinin nasıl olması gerektiğini öğretir. Bizler de okuma alışkanlığının artmasına yönelik böyle bir adım attık, kampanyaya destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.