‘Dünya Kudüs Günü ümmetin uyanışı için ilan edilmiştir’

‘Dünya Kudüs Günü ümmetin uyanışı için ilan edilmiştir’

Kızıltepe Mustazaflar Cemiyeti Şubesi tarafından ‘Dünya Kudüs Günü’ nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, bu günün dünya Müslümanlarını Kudüs konusunda uyandırmak ve daima teyakkuz halinde olmaları amacıyla ilan edildiğine dikkat çekildi.

Kızıltepe Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı İbrahim Bahadır, ‘Dünya Kudüs Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların Selahaddin’i Eyyubi’nin ümmetsel ruhuna ihtiyacı olduklarını vurgulayarak, “Dünya Kudüs Günü’nün, Dünya Müslümanlarını uyandırmak ve her daim teyakkuz halinde  olmaları   amacıyla ilan edildiğine dikkat çekti.

Her yıl Ramazan ayının son Cuma günü İslam ülkelerinde çeşitli etkinliklerle yad edilen “Dünya Kudüs Günü” ile ilgili açıklamada bulunan  Bahadır, “Dünya Kudüs Günü” amacının Müslümanların, Filistin halkının mazlumiyetini duyurmak ve işgalci Siyonist rejimin işgali altındaki Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşması olduğunu dile getirdi.

Mescid-i Aksa’nın 45 yıldır Siyonist İsrail’ in işgali altında olduğuna dikkat çeken Bahadır, “Müslümanların ilk kıblesi Kudüs, tüm Dünya’da bu yıl bir kez daha Dünya Kudüs gününde hatırlanıyor. Terör şebekesi İsrail tarafından yaklaşık 45 yıldır işgal altında tutulan Kudüs için İslam aleminde çeşitli etkinlikler, protesto gösterileri düzenleniyor. Ramazan ayının son Cuma’sı tüm Dünyada ‘Dünya Kudüs Günü’ olarak kutlanıyor. Dünya Kudüs Günü'nde, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşması için dualar ediliyor.” dedi.

İsrail’in Müslümanların ilk kıblesini yıkıp yerine kendi mabetlerini inşa etmeyi planladığına vurgu yapan Bahadır, “ 7 Haziran 1967'de İsrail birlikleri Doğu Kudüs'e girdi. Daha önce Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılan Kudüs'ün Batı kısmı, zaten İsrail işgali altında bulunuyordu. Altı gün savaşında İsrail, Ürdün denetiminde bulunan Doğu Kudüs'ü de işgal etti. İsrail o günden bu yana işgalini devam ettiriyor.  İsrail her geçen gün Kudüs'te dolayısıyla Mescid-i Aksa'da etkinliklerini artırma yoluna gidiyor. Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarına bile müsaade edilmiyor. Şu an Mescid-i Aksa'da orta yaş ve genç nüfusun namaz kılması yasak. İsrail, Kudüs'teki uygulamalarına verilen hiçbir tepkiye aldırış etmiyor. Mescid-i Aksa'nın altında uzun süredir kazılar yapılıyor. Kazıların gerçekte ne için yapıldığı sürekli gizleniyor. Ancak , İsrail'in   Mescid-i Aksa'yı bir an önce yıkmak istediği dünyaca bilinen bir gerçektir. İsrail, Müslümanların ilk kıblesini bu yolla yıkıp yerine kendi mabetlerini inşa etmeyi planlıyor.” ifadelerini kullandı.

1979 yılından bu güne dünyanın dört bir yanında Dünya Kudüs Günü’nde Kudüs işgalinin protesto edildiğini belirten Bahadır, “ 1979 yılında İran'da İslam Devrimini gerçekleştiren İmam Humeyni tarafından Ramazan ayının son Cuma’sı Dünya Kudüs Günü ilan edildi. 1979 yılından bu güne dünyanın dört bir yanında Kudüs'ün işgali bu günde protesto edilirken, İslam ümmetinin birliği ve beraberliği için ise dualar ediliyor. Dünya Kudüs Günü  bu sene 10 Temmuz’da Camilere ve dini sohbetlere katılıp ta  Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün  İslam Dini açısından ne kadar önemli olduğunu bilmeyen hiçbir Müslüman yoktur diye düşünüyoruz.” sözlerine yer verdi.

Fransızların Suriye’yi işgal ettiklerinde,   komutanlarının  Selahattin Eyyubi’nin kabrinin başına giderek, kabrini tekmeleyip, “ Kalk ey Selahaddin biz geldik.  Sen bizi kovduğunu sanıyordun ama bak yine bu toprakların sahibiyiz” dediğini  belirten Bahadır, “Onlar geldiler çünkü ümmet parçalanmış ve birbirine düşmüştü. Her yerde ihanetler başını almış gidiyordu.   Yeniden ve yine Selahaddin-i Eyyubi’nin ümmetsel ruhuna ihtiyacımız var. Bunun için Dünya Kudüs Günü, Dünya Müslümanlarını uyandırmak ve her daim teyakkuz durumunda olmaları için ilan edilmiştir.” dedi.

Dünya Kudüs Günü’nün, terör rejimi İsrail’e karşı Müslümanların Filistin davasına sahip çıktıklarının göstergesi olduğunu söyleyen Bahadır açıklamasının sonunda , “Dünya Kudüs Günü Filistin davası ve Kudüs için çok önemlidir. Zira böyle bir günün asıl hedefinin terör rejimi İsrail’e karşı Müslümanların Filistin davasına sahip çıktıklarını göstermektir. Bu vesileyle Dünya Kudüs günü parçalanmış ümmetin birleşmesine, akan Müslüman kanlarının durmasına ve Kudüs’ün işgalci İsrail esaretinden kurtulup özgürleşmesine vesile olmasını diler, Dünya Kudüs gününü tebrik ederiz.” ifadelerini kullandı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.