Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

​Karne dağıtım programına katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte 80 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere toplam 712 bin öğrencinin verimli bir dönem geçirerek karne aldığını söyledi.

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Yarıyıl tatili 20 ve 31 Ocak tarihleri arasında olacak. Bir milyonu aşkın öğretmen de öğrencilerle birlikte tatile girecek.

İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Gaziantep’te 80 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere 712 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Gaziantep'te 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlayarak karnelerini alan öğrenciler, yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadı. Öğrenciler, iki hafta sürecek olan yarıyıl tatilinin ardından 4 Şubat Pazartesi günü tekrar ders başı yapacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de öğrenciler karne alarak, yarıyıl tatiline girmenin sevinç ve heyecanını yaşadı. Karnelerini alarak 2019-2020 eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından 15 günlük yarıyıl tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşıyor.

80 bini Suriyeli olmak üzere toplam 712 bin öğrencinin karne aldığı kentte bazı okullardaki öğrenciler, karnelerini Gaziantep Valisi Davut Gül'den almanın heyecanını yaşadı.

Merkez Şahinbey ilçesinin Küçükkızılhisar Mahallesi’ndeki Küçükkızılhisar Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Metin Kılıçparlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ve protokol üyeleri katıldı.

Vali Gül ve beraberindekiler, bazı sınıflara girerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerini ile birlikte takdir, teşekkür ve onur belgelerini alan öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. Vali Gül, sohbet ettiği öğrencilere 15 günlük tatilde bol bol kitap okumalarını, aileleriyle vakit geçirmelerini ve Gaziantep'in müzelerini gezmeleri tavsiyesinde bulundu.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte öğrencileri karne gününde yalnız bırakmadıklarını, karne sevinçlerine ortak olduklarını söyledi.

Gül, “Açık lise dahil toplam 632 bin öğrencimiz var. 30 bin 500 civarında öğretmenimiz var. Bugün de öğrencilerimize karnelerini dağıttık. Bu okulumuzda yeni bir okul. Bu sene son iki ayda tamamlanan 800 derslikten 16 dersliğimiz burada yapıldı ve çok güzel bir okul olmuş. Fiziki şartları da çok iyileşmiş. İnşallah diğer okullarımızda tamamlandığında Gaziantep'teki eğitim sorunumuzun yüzde 75'i ortadan kalkmış olacak. Kalan yüzde 25'i de hayırseverlerimiz, kamu imkanları ile yaptığımızda üç yıl içerisinde Gaziantep'te eğitimin fiziki eksiklikleri giderilmiş olacak.  Zaten şu anda da bizim yapmak istediğimiz ve yaptığımız, Bakanlığımızın da bu anlamda çalışması, eğitimde daha çok kaliteyi artırmak, çocukların becerilerini ve yeteneklerini geliştirmek, onların topluma daha faydalı bireyler olması için çalışmalar yapmaktır. Emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize, belediyelerimize ve gayret gösteren bütün öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilere Gaziantep'in müzelerini gezmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Gül, yarıyıl tatilinde kentteki öğrencilerin yanI sıra çevre illerdeki öğrencileri de Gaziantep’İn müzelerini ve kenti ziyaret etmeye davet etti.

İLKHA


Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

Gaziantep’te karne heyecanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.