Gaziantep Valisi Davut Gül: "Gümrükler iç piyasadaki haksız rekabeti önlüyor"

Gaziantep Valisi Davut Gül: "Gümrükler iç piyasadaki haksız rekabeti önlüyor"

"Dünya Gümrük Günü" münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, gümrükler şeffaf olarak işlemediğinde, hiç kimsenin üretim yaparak rekabet koşullarında ticaret yapma, ihracat yapma şansının olmadığına vurgu yapıldı.

Ticaret Bakanlığı GAP Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, gümrüklerin iyi işlemesinin sadece ihracat yapılmasını sağlamadığını, aynı zamanda iç piyasadaki haksız rekabetin de ortadan kalkmasını sağladığını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, şöyle konuştu:

Bugün 'Gaziantep'te 7 buçuk milyar dolar ihracat yaptık.' diyebiliyorsak bunun sebeplerinden bir tanesi de gümrüklerdeki gelişmeler, gümrüklerdeki işleyişin şeffaf olması, gümrüklerde alınan ve satılan malların belli bir kurala tabi olmasıdır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki toplantıyı da 10 milyar doları geçmiş bir Gaziantep olarak sizlerle yapmış oluruz.

Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ise 2020 yılı temasının "İnsanoğlu, Refah ve Gezegenimizin Sürdürülebilirliğinde Gümrükler" olduğunu hatırlatarak gümrüklerle ilgili gelinen noktayı ve yürütülen çalışmaları aktardı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Fikret Kileci de ihracatın yerele yayılması ile Türkiye'nin çok daha iyi bir noktaya ulaşacağını belirtti.

Konuşmaların ardından ihracata katkı sunan firma yetkililerine katkılarından, gümrük çalışanlarına ise başarılarından dolayı plaket takdim edildi.

İLKHA












HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.