"Gelin fakirlere bir sıcak yuva da biz kuralım"

"Gelin fakirlere bir sıcak yuva da biz kuralım"

Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde yakacak yardımı alabilmek için kendilerine çok sayıda muhtaç ailenin başvuru yaptığına dikkat çeken Gaziantep Umut Kervanı yetkilileri, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı yetkililerinden Nihat Bakşi, havaların soğumaya başladığını, kışlık yakacak ihtiyacı olan yoksul ailelerin ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini güldürmek ve bu ailelere sıcak bir ortam hazırlamak istediklerini, bunun için de hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Gaziantep’in büyük bir şehir ve aynı zamanda göç alan bir şehir olduğunu belirten Bakşi, özellikle çok sayıda Suriyeli göçmene ev sahipliği yapan kentte bulunan ailelerin çetin kış şartlarında odun, kömür ve soba bulmakta zorlandıklarını, binlerce kişinin kendilerine uzanacak yardım elini beklediğini ve bu konuda hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Umut Kervanı olarak her ay düzenli gıda, giyim ve ayakkabı yardımlarının yanı sıra kış aylarında da ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulunduklarını belirten Bakşi, "Bize başvuruda bulunan binlerce fakir ve muhtaç aile var. Gaziantep şehri büyük bir şehirdir ve aynı zamanda çok göç alan bir şehirdir. Özellikle de Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu bir şehirdir. Gaziantep'e sığınan Suriyeli ailelerin çoğu varoş mahallelerde bodrum katlarında ve dükkân tipi evlerde kalıyorlar. Yine kendi vatandaşlarımızın arasında da fakir ve muhtaç olan aileler vardır. Onlar da müstakil ve kullanılmaz halde olan bu evlerde kalıyorlar. Aynı şekilde onların da odun ve kömür ihtiyacı var. Biz de kış mevsiminde bu ailelere odun ve kömür yardımlarımız oluyor, tabii ki bu da hayırseverlerin bize vereceği ve bizi aracı kılacağı duruma bağlıdır." dedi.

İmkânlarının kısıtlı oluşuna değinen Bakşi, "Her sene kışın odun ve kömür yardımında bulunduğumuz fakir aileler var. Kış mevsimi yaklaşmaktadır. Havalar iyice soğumaya başladı, artık kış hazırlıklarına başlandı. Ama fakir aileler kış mevsimine hazırlanamıyor. Gerçekten vakfımıza gelip başvuruda bulunan ‘odunumuz ve kömürümüz’ yoktur’ diyen aileler oluyor. Onlarca ve yüzlerce Suriyeli aile vardır. Elbette biz istiyoruz ki bu ailelerin ihtiyaçlarını giderelim. Hepsine de odun ve kömür yardımında bulunalım. Fakat yetersiz kalınıyor. Bu durum da hayırseverlere bağlıdır. Hayırseverler bu konuda bizi destekler ve bizi aracı kılarlarsa biz de bu ailelere yardımları ulaştırırız." ifadelerini kullandı.

Bakşi, "Biz sıcak yerde yatarken kendileri soğuk yerde ve zor şartlarda kalıyorlar. Biz kendimiz sıcak evlerde oturuyoruz. Onlar soğuk yerde ve sobasız evlerde kalıyorlar, hatta soğuktan dolayı uyuyamayan insanlar var. Biz sürekli bu aileleri dolaşıyoruz, gerçekten yakacak odunu, kömürü ve sobası olmayan aileler var. Hatta halısı battaniyesi ve yerde minderi dahi olmayan aileler var. Aynı şekilde bu ailelerin sobanın yanına sıra battaniye, yorgan ve halı ihtiyaçları da var. Bundan dolayı hayırseverlerin bu konuda bir duyarlılık göstermesi gerekiyor, talebimiz bu yöndedir." şeklinde konuştu.

Peygamberimiz Hz Muhammed'in "Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir." hadisini hatırlatan Bakşi, "Kış şartlarına karşı mücadele veren bu fakir ailelere yardımda bulunalım. Gelin fakir ve muhtaç aileler sıcak bir oda da biz olalım. Onların yakacak ihtiyaçlarını karşılayalım. Bu konuda bir mücadele de biz verelim. Onlara sıcak bir ortam hazırlayalım. Gelin fakirlere bir sıcak yuva da biz kuralım."

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler