Gümüşhane Üniversitesi’nde İhya ve İmar Gençlik Kulübü kuruldu

Gümüşhane Üniversitesi’nde İhya ve İmar Gençlik Kulübü kuruldu

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri tarafından İhya ve İmar Gençlik Kulübü kuruldu.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri bir araya gelerek İhya ve İmar Gençlik Kulübü’nü kurdu. Kulüp hakkında bilgilendirmede bulunan İhya ve İmar Gençlik Kulübü Başkanı Ramazan Doğan, amaçlarının İslam’a hizmet etmek olduğunu söyledi.

İlhamını Kur’an ve Sünnetten alan bir kulüp olduklarını aktaran Doğan, üniversitelerde İslami ahlaktan yoksun bir gençlik olduğunu söyledi.

Doğan, "Erdemli ve güzel ahlak sahibi bir gençlik ortaya koymayı hedefliyoruz. Üniversiteli kardeşlerimizin İslam’ı benimsemeleri ve İslam’a göre hayat yaşamalarını sağlamak adına çeşitli sosyal, kültürel ve İslami etkinlikler düzenleyeceğiz. Amacımız Allah’ın dini olan İslam’a hizmet etmek ve Allah’ın rızasına nail olmaktır." dedi.

‘Sizden iyeliğe çağıran kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun’
Çalışmalarının İslami bir gençlik oluşturmaya yönelik olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti: "Gençliğimiz gün geçtikçe ifsat edilmeye çalışılıyor. Gerek üniversite ortamında ve gerekse de diğer sosyal ortamlarda İslam’a susamış bir gençlikle karşı karşıyayız. Bizler de İhya ve İmar Gençlik Kulübü yetkilileri olarak, ‘Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun, işte bunlar kurtuluşa erenlerdir.’ ayetini düstur edinerek üniversiteli kardeşlerimize İslami bir şuur kazandırmak için gayret sarf edeceğiz inşallah.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.