Gümüşhane'de İmam Hatiplere Yoğun Talep

Gümüşhane'de İmam Hatiplere Yoğun Talep

Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ay, hükümet tarafından yapılan yasal düzenlemelerden sonra yurt genelinde olduğu gibi Gümüşhane'de de imam hatip lisesilerine yoğun talep olduğunu söyledi.

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi okul aile birliği yönetim kurulu başkanı Adem Ay, hükümet tarafından yapılan yasal düzenlemelerden sonra yurt genelinde olduğu gibi Gümüşhane'de de imam hatip lisesine yoğun talep olduğunu söyledi.

 

Velilerin hepsinin talepleri yerine getirilemediğini ifade eden Ay, "Çevre il ve ilçelerden kayıt için gelen velileri kendi il ve ilçelerine yönlendirilmesine rağmen merkez ilçeden kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin taleplerine fiziki mekan yetersizliği nedeniyle cevap verebilmekte zor durumla kalındı. Yeni açılan İmam Hatip Ortaokulu binasında 250'ye yakın, yani 8 sınıflık öğrenciyi istihdam etmenin doğuracağı sıkıntılardan dolayı buradaki 3 sınıfımızı Sağlık Meslek Lisesi binasına yerleştirildi. Böylece bir nebzede olsa öğrencilerimizin eğitimlerini yeni ek bina yapılıncaya kadar rahat bir şekilde sürdürüyorlar." dedi.

 

İmam Hatip Lisesine değer verip öğrencilerini bu okula kayıt yaptırmakta yarışan velilere teşekkür eden Ay, "Okulun ek bir binaya ihtiyaç olduğunu Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi sonunda acilen durum valiliğe iletilmiş. Valiliğimiz gereken hiçbir şeyi esirgemeden bir ay gibi kısa bir sürede 430 m² zemin üzerine 7 derslik, 1 öğretmenler odası, 6 wc ve lavabolardan oluşan geniş müreffeh, hijyenik bir ek bina yaptırarak öğrencilerimizin hizmetine vermişlerdir." dedi.

 

Okul bünyesi dışında kalan 8 sınıfın, 30 Ekim 2012 tarihinde prefabrik ek binasına yerleştirilerek eğitim-öğretime başladığını söyleyen Ay, "Eğitim ortamları dağınıklıktan kurtulmuştur. Okul yönetiminin ihtiyacını bildirmesini müteakip gereken iş ve işlemler yetkililer tarafından zaman kaybetmeden yapılmıştır. Başta eğitim öğretim işlerini her şeyden daha fazla önemseyen Valimiz Dr.Yusuf Mayda'ya, yapım sürecinde desteklerini bizden esirgemeyen Vali Yardımcısı Cahit Karatepe'ye, bütün süreçleri takip ederek her zaman maddi ve manevi desteğini aldığımız İl Milli Eğitim Müdürümüz Hızır Aktaş'a ve yapım işlerinden sorumlu şube müdürü Ahmet Tuncay'a ve müdür yardımcıları ve şube müdürlerine kısaca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu çalışmalar ilimizde eğitim seviyesinin yükselmesine başarının artmasına katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
(Musab Şengül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.