Gümüşhane`de Kutlu Doğum Etkinliği

Gümüşhane`de Kutlu Doğum Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü, Karadeniz Bölgesindeki Kutlu Doğum Programlarına Gümüşhane`de devam etti.

GÜMÜŞHANE – Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü bu yıl ilk defa organizasyonlar düzenlediği ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Karadeniz Bölgesindeki ‘Yürüyen Kur’an Hz. Resulullah (s.a.v.)’ adlı Kutlu Doğum  programlarına Gümüşhane’deki  etkinlikle devam etti. 

Hz. Resulullah (s.a.v.)’ ın veladetinin yıl dönümü nedeni ile Peygamber Sevdalıları Platformu, Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü’nün Gümüşhane’de organize ettiği ve M. Emin Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı Program, Halk Eğitim Merkezinde,  Hafız Ahmet Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Grup Vahdet mevlithanlarının okudukları Türkçe Mewlid-i Şerif ile devam etti.

Programda, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca  bir  konuşma yaptı.

“Peygamberlerin yaptıkları mücadeleleri, biz yerine getireceğiz”

Konuşmasında Allah-u Teala’nın Hz. Resulullah’ tan (s.a.v.) sonra yeryüzüne Peygamber göndermeyeceğini ve göndermesine de ihtiyaç olmadığını vurgulayan Göktaş Hoca, bu vazifeyi Kur’an-ı Kerim’in gördüğünü ifade etti. 

Göktaş Hoca konuşmasında,” Hocamızın  Kur’an-ı Kerim’de okuduğu bölümde de geçtiği gibi, bundan sonra yeryüzüne Peygamber gelmeyecek. Allah gönderemez mi? Haşa gönderebilir, yalnız göndermesine gerek yok. Neden, çünkü O’nun (s.a.v.) getirdiği kitap ve din, milim milimine  kaydedilmiş ve kıyamet gününe kadar da kaybolmayacak,  devam edecektir. Dikkat edin, bu işi, biz devam ettireceğiz. Ahir zaman Müslümanları olarak bizim çabalarımız ve çalışmalarımız ile, bu iş yürüyecektir. Mesele de Kur’an-ı Kerim’in bir harfinin değişmesi meselesi değildir. Abartmıyorum, bu mevzu o kadar önemli değildir. Önemli olan Kur’an-ı Kerim’in ve İslam dininin kıyamet gününe kadar devam etmesinin sırrı, kıyamet gününe kadar bu istikamette bulunan topluluğun olması ve bu düsturlar ışığında yaşamalarıdır. “ ifadelerini kullandı. 

“Yeryüzüne peygamber gelmeyecek ama Firavunlar, Nemrutlar, Tağutlar, diktatör ve zalimler gelmeye devam edecek ” diyen Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bakın Allah-u Teala Peygamber gelemeyecek diyor ama, bu saydığımız zalimler gelmeyecek demiyor. Belki isimleri değişecek ama dünyadan zalimler, fasıklar, Ebu Cehiller eksilmeyecek. İşte Allah-u Teala bunlarla mücadele görevini bize veriyor. Peygamber Efendimizde bu mücadeleyi vereceklerin, zalimlerin karşısında haykıracak olanların, Allah katında Şehitlerin efendisi Hz. Hamza ve Hz. Cafer Bin Ebi Talip kadar değerli olduğunu Hadis’inde ifade ediyor. “ 

Göktaş Hoca, Peygamberlik müessesesinin çok önemli olduğunu ve önceki kavimlerin yaptığı gibi onu yerinden oynatmamak gerektiğini kaydettiği konuşmasının devamında, ”Kardeşler, Allah-u Teala nübüvvet ve risalet müessesesini, dünyayı yarattığında orta yere koymuş. Onu yerinden oynatmamalıyız. Bizden önceki ümmetler Peygamberlik kurumunu yerinden oynattılar. Yahudiler Peygamberlik kurumunu Allah-u Teala’nın koyduğu yerden daha aşağı bir yere koydular. Peygamberlerine hakaret ettiler, eziyet ettiler, öldürdüler. Hıristiyanlar da iyilik yaptıklarını sanarak Peygamberini uçurdular, Allah’ın koyduğu yerden haşa Allah’ın oğlu diye yükselttiler. Allah-u Teala Peygamberlere ve son gönderdiği Peygambere sahip çıkmamızı istiyor. Ve kardeşler Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de belirttiği gibi bütün Peygamberler aynıdır. Hiçbiri diğerinden üstün değildir. Bu noktaya dikkat etmemiz gerekiyor.” dedi. 

“Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir”

Konuşmasının son bölümünde bayanlara seslenen Göktaş Hoca,”Yarın Allah’ın huzuruna varacaksınız değerli bacılarım. Allah size öyle bir amel defteri verecek ki,‘Bu amel defteri benim değil, çünkü Allah yolunda yaralanmış cefa çekmiş yazılıyor’ diyeceksiniz. ‘Bu bir bayan sahabinin’ diyeceksiniz. Ama o defter sizin olacak. Okulunda örtüsünden dolayı hor görülen, ötekileştirilen sen değil miydin? Örtüsünden dolayı eşinden, işinden olan bacılarımız var ve buna rağmen sabredenler var. Yaptığınız hiç de basit bir şey değil ha iyi bilin! Devrin firavunlarını örtülü bacılarımız yerle bir edecektir. Çünkü devrin bütün çirkefliklerine karşı örtünüzle direniyorsunuz.” şeklinde konuştu. 

Mehmet Göktaş’ın konuşmasının ardından Grup Vahdet’in Türkçe olarak seslendirdikleri bir birinden güzel ilahiler ile program son buldu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 









 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.