"Hak ve adalet mücadelesini vermek boynumuzun borcudur"

"Hak ve adalet mücadelesini vermek boynumuzun borcudur"

Gümüşhane Üniversitesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, hak ve adalet mücadelesini vermenin Müslümanların boynunun borcu olduğu belirtildi.

Gümüşhane Üniversitesinde İhya ve İmar Gençlik Kulübü tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ömer Faruk Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe öğrenciler ilgi gösterdiler. Ses sanatçısı Yakup Kazak'ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından Araştırmacı-Yazar M. Ali Ortaç katılımcılara hitap etti.

İnsanlığın hak ve adalete muhtaç olduğunu belirten Ortaç, bugün yaşanan zulümlerin temelinde adaletsizliğin olduğunu söyledi.

Ortaç, "Bugün İslam âleminin kanı akıtılıyor. Günlerce kilometre öteden zalimler geliyor, üzerimize bombalar yağdırıyor. Aramıza fitneleri koyuyorlar, bizi birbirimize kırdırıyorlar ve haksızlıklar, adaletsizlikler İslam coğrafyasının hemen hemen her tarafına yayılmış durumda. Allah Resulü ve ondan önce gönderilen bütün peygamberler de zaten hak ve adalet çağrısını oluşturmak için gönderilmiştir. Cahiliye dönemindeki sorun, problem ve huzursuzlukların temelinde adaletsizlik vardı.  Bugün de bahsettiğimiz haksızlıklar ve zulümlerin temelinde adaletsizlik var." dedi.

"Hak ve adalet mücadelesini vermek boynumuzun borcudur"

İslam ümmetinin, söz konusu sorunlar nedeniyle ilk önce hak mücadelesinde bulunmaları gerektiğine değinen Ortaç, sözlerine şöyle devam etti: "Güç hâkimiyetinin mücadelesini vermemiz lazımdır. O gün Peygamber Efendimize yardım eden ashabı vardı. Peki, bugün tekrardan hak ve adalet hâkimiyeti, haksızlık ve zulümlerin karşısında durmak için ashap mı dirilecek? Tekrar Hz. Muhammed'in gönderileceğini mi bekliyoruz? Onlar imtihanlarını yüzlerinin akıyla başları dik bir şekilde verdiler. Bugün biz o imtihanı yaşıyoruz. Bizler o sorumluluğu yüklenmişiz. Gönlümüzdeki imandan, elimizdeki Kuran'dan, rehberimiz Hz. Muhammed'den dolayı İslam'ın anlayışına göre hak ve adalet mücadelesini vermek boynumuzun borcudur. Özellikle sizin gibi gençlerin sorumluluğu kat kat fazladır. Sizin gibi ilim tahsil eden gençlerin sorumluluğu sıradan bir insanınkinden daha fazladır."

"Bütün insanlığın hak ve adalete ihtiyacı var"

Yaşanan en büyük problemlerden birinin bilginin pratiğe dönüşmemesi olduğunu sözlerine ekleyen Ortaç, "Hz. Muhammed'den, onun hak mücadelesinden ve Allah'ın emirlerinden haberdar olanlar var. Bu insanların Allah ve Resulünden haberdar olmayan insanlarla yaşantısının bir olmaması lazım. Herhalde Allah'a verecekleri hesap da aynı değildir. Bugün çok şey biliyoruz. Belki bugün bir kısmımız ashaptan daha çok şey biliyor ama problem bildiklerimizi yaşamamak. Yaşamıyoruz. Bugün sadece ümmet-i Muhammed'in mi hak ve adalete ihtiyacı var? Bugün bütün insanlığın hak ve adalete ihtiyacı var. Tıpkı Hz. Muhammed döneminde hak ve adalete ihtiyaçları olduğu gibi. O gün Müslümanlar cesur ve güçlü oldukları için bütün dünyaya adalet dağıtma imkânlarına sahipti. Bugün ise biz adalete muhtaç durumdayız." ifadelerini kullandı.

Seslendirilen şiir ve ilahilerle devam eden etkinlik, dua ile sona erdi. (Yusuf Bingöl-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler