“Hedefimiz hayırseverlerin eliyle binlerce aileye yardım eli uzatmaktır”

“Hedefimiz hayırseverlerin eliyle binlerce aileye yardım eli uzatmaktır”

Van Umut Kervanı, Ramazan ayında fakir, muhtaç, mülteci ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımına başladı.

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Van Umut Kervanı, bu Ramazan ayında da mülteci, fakir ve muhtaç ailelere ramazan ayına yetecek miktarda hazırlanmış gıda paketlerini ulaştırmaya başladı.

Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere “Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım” sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.

Ramazan ayı boyunca hayırseverlerden gelen yardımlarla maddi durumu düşük yetim, mülteci ve fakir ailelere Ramazan paketlerinin dur durak bilmeden dağıtımına devam edileceği belirtildi.

Hayırseverlerin eliyle, hayır işini yaptıklarına dikkat çeken Van Umut Kervanı Başkanı Sabri yıldırım, umut kervanı olarak gerek yurt içinde, gerek yurt dışında, faaliyetlerimiz oldu yine yerelde muhtaç ailelerimiz var, göç eden yardıma muhtaç ailelerimiz var, biz umut kervanı olarak yılın 12 ayı bu ailelere yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımlarımız düzenli bir şekilde gerçekleşiyor. Dönem dönem farklı yardımlarda bulunuyoruz, dediğimiz üzere ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Ramazan ayına bir hafta kala 2 yüz aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunduk. İçinde olduğumuz ramazanın ilk haftası 5 yüz aileye gıda ve yine kırmızı et yardımında bulunmaya başladık.

Yıldırım, “Ramazan ayının genel programı olarak bin aileye yardım ulaştırmayı düşünüyoruz, gerek Hayırseverlerden gerek, esnaflardan gerekse vatandaşlarımızdan bizlere bu konuda yardım etmelerini istiyoruz. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır, bu mübarek ayda durumu iyi olan hayırseverlerimiz gelsinler birlikte gidelim ailelere birlikte yardımcı olalım. İnsanların mağduriyetleri fazla yetim ailelerimiz var, dul ailelerimiz var ve dediğimiz gibi biz yurt dışında da gerek arakanda olsun, gerek Afrika ülkelerinden olsun, gerek Filistin’de olsun orada da gerek Yetimler Vakfıyla, gerek İHO EBRAR ile beraber birlikte yaptığımız yardım çalışmalarımız var. Vatandaşlardan istediğimiz budur gelsinler fitre, zekât veya sadakalarını bizlere ulaştırsınlar beraber dağıtalım. ”dedi.

Yapılacak olan Yardımların yardım dernekleriyle yapılmasının daha faydalı olduğunu ifade eden yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yardım derneği olarak bizim tespit ekiplerimiz var, müracaat eden mağdur ailelerin önce tespiti yapılıyor, tespit yapıldıktan sonra yardım yapılır. Hayır, yapacak olan vatandaşımız gelsin yine yardımı kendisi götürüp teslim etsin ama biz bir köprü olalım karşıdan karşıya geçmeleri için bizi kullansınlar. Şu an sadece Van’da tespit ettiğim mağdur 6 yüz aile var, aylık sabit olarak 3 yüz aileye yardım veriyoruz devamlı olarak. Bu yüzden diyoruz ki gelin beraber çalışalım siz hayırseverlere referans olalım, adres gösterelim kendi ellerinizle kendi yardımınızı yapın. Bu konuda hayırsever vatandaşımıza gözü arkada kalmasın diye böyle bir rahatlık sağlıyoruz. İnşallah Allah nasip ederse sadece gıda olarak bin mağdur ailemizin kapısını çalacağız, gıda yardımında bulunacağız, buna ek olarak diğer yardımlarımızda devam edecek, gerek giysi, gerek beyaz eşya gibi yardımlarımız devam edecek.”

“Amaç fakirlerle, zenginleri buluşturmak”

Her sene olduğunun gibi bu senede iftar programı düzenleyeceklerini söyleyen yıldırım, biz her sene olduğu gibi bu senede iftar programımız var. İnşallah bu hayırlı ramazan ayında bir iftar çadırı kuracağız. Burada ki amaç fakirlerle, zenginleri buluşturmak, ihtiyaç sahipleri, mazlumları, zenginlerle ve esnaflarla bir sofrada buluşturup, aynı ortamda bir birlerine kaynaştırmaktır. ”şeklinde konuştu.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.