İslami STK'lardan Ramazan öncesi muhtaçlara yardım

İslami STK'lardan Ramazan öncesi muhtaçlara yardım

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesi ile Yetim-Der Hani Şubesi, muhtaç ailelere Ramazan ayı öncesi çeşitli yardımlarda bulundu.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi ile  Yetim-Der'in Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki şubesi, Ramazan öncesi muhtaçların yüzünü güldürdü.

Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi, her ay  tespit ettikleri fakir ve muhtaç ailelere gıda ve nakdi yardım yaparak fakir ile zengin arasında köprü görevi görüyor.

Yardım Komisyonu Başkanı İlhami Bulan, yaptıkları yardımlar hakkında bilgi vererek, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle yardımlarına hız verdiklerini, böylece bir nebzede olsa sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bulan, son 3 ay içinde 30 aileye kırmızı et 70 aileye 75 TL'lik gıda paketi dağıttıklarını söyledi.

Yaklaşan Ramazan ayında fakir ile zengin arasında köprü görevi gördüklerini söyleyen Bulan, hayırseverlerin cemiyet aracılığıyla yardımlarını ulaştırabileceğini ifade eti.

Yetim-Der Hani'de yardım dağıttı

Yetim-Der Hani şubesi ilçe genelinde Ramazan ayı öncesi yardıma muhtaç 16 aileye gıda yardımında bulundu.

Yetim Der’in Hani genelinde yapmış olduğu yetim ailelere yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Yetim- Der Hani Şube Temsilcisi Nihat Çam, ihtiyaç sahibi bütün ailelere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Çam, "Ramazan ayı öncesinde 16 yetim aileye gıda yardımı ve bu gıda yardımının yanında, her bir aileye 2 kilo et dağıtıldı. Ailelerin gerçekten Ramazan öncesinde bu yardımları beklediği görüldü. İhtiyaç duydukları bir yardımdı. Yetim Der’in Ramazan ayı içerisinde de bu yardımları devam edecektir. Yapılan bu çalışmalarda destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bizim tespit etmiş olduğumuz 30’un üzerinde aile vardı. Fakat yardım yapabileceğimiz sadece 16 aile var. Bu konuda duyarlı Müslümanlardan yardım bekliyoruz. İstiyoruz ki ulaşamadığımız diğer ailelere de ulaşalım. Ramazan ayı içerisinde gerek gıda yardımı, elbise yardımı gerekse et yardımlarımızı devam ettireceğiz. Tüm duyarlı Müslümanlardan destek bekliyoruz." dedi. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.