Karnedeki notlar hem öğrencinin hem de ebeveynindir

Karnedeki notlar hem öğrencinin hem de ebeveynindir

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, karnedeki notların sadece öğrencinin değil, ebeveynlerin de olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde derslerin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci bugün karne alıyor. Gümüşhane'de eğitim ve öğretime devam eden 19 bin 413 öğrenci ve bin 506 öğretmen, çalacak olan son zil ile 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Karne günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, karnedeki notların sadece öğrencinin değil, ebeveynlerin de olduğunu söyledi.

Notları düşük diye cezalandırma yoluna gidilmesi yerine, onlarla empati kurarak olumlu yaklaşım gösterilmesi gerektiğini belirten Doğan, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Doğan, "2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yoğun ve zorlu bir süreci geride bıraktık. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim bünyesinde eğitim ve öğretim gören 19 bin 413 öğrencimizin 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan eğitim ve öğretim yılı sona erdi. Yıl boyunca akıtılan terin, sabrın, gözyaşının ve emeğin semerelerini, tabiri caizse hasat mevsimi misali meyvelerini alacağız. Ortaya çıkan bu ürünün gelişmesinde emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum. Karnedeki notlar sadece öğrencinin değil, ebeveyn olarak sizlerin ve bizlerin de notlarıdır aynı zamanda. Çocuklarımızın notları düşük diye cezalandırma yolu yerine onlarla empati kurarak olumlu yaklaşım göstermemiz gerekiyor. Her şartta bu gençler bizim geleceğimizdir. Bu karne dönemi ile başlayacak olan uzun tatil döneminde öğrencilerimizin dinlenmelerini, eğlenmelerini, gezmenin yanında bol bol kitap okumalarını, spor yapmalarını ve bir plan dâhilinde büyüklerini, akrabalarını ziyaret ederek, köylerine zaman ayırmalarını öneriyor, sağlıklı ve sıhhatli bir tatil geçirmelerini diliyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.