“Kurban Bayramı sevinci ile fakirlere et ulaştıralım”

“Kurban Bayramı sevinci ile fakirlere et ulaştıralım”

Umut Kervanı Yardım Vakfı'nın Gaziantep’teki yetkililerinden Mustafa Özaslan, kurban bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yapacaklarını duyurdu. Kurban çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan vakfın Gaziantep’teki yetkililerinden Mustafa Özaslan, Gaziantep’te vakıflarına kayıtlı 5 bin fakir ve muhtaç aile olduğunu, hedeflerinin ise 2 bin aileye yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Gaziantep’teki hayırseverlerin kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını belirten Özaslan, bu yılki kurban bedelinin ise 800 TL olarak belirlendiğini hatırlattı.

Özaslan, “Umut Kervanı olarak bu sene ‘Kurbanınız Umut Olsun’ temasını belirledik. Kurban Bayramı için hazırlıklarımıza ve çalışmalarımıza başladık. Hem kurban kesimi hem de kurban bağışı için bir çalışma belirledik. Allah nasip ederse Kurban Bayramı’nda yapacağımız bu çalışmalar ile ihtiyaç sahibi mağdur ailelere et yardımında bulunacağız.” dedi.

Bu yıl 2 bine yakın aileye et ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Özaslan, “Bu muhtaç ailelere Kurban Bayramı'nda et dağıtmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarla beraber aynı zamanda kurban bağışı yapmak isteyen hayırseverlerin Umut Kervanı’na başvurmaları, kurbanlarını vakfımıza bağışlamaları, bununla beraber bizim aracılığımızla ihtiyaç sahibi ailelere bağış yapılan kurban etlerini ulaştırma adına da bir çalışmamız var. Kurban Bayramı'nda da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlık temin etmek için erkenden tüm hazırlıklara başladıklarını belirten Özaslan, hayırsever ve fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyerek şöyle konuştu:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesim alanlarımızı belirledik. Kesim alanlarımızda ekiplerimiz hazır halde olacaklar. Kesim alanına Umut Kervanı adına yapılan afişlerimizi asacağız ve kesim noktalarımızı belirleyeceğiz. Kesim alanlarında hayırseverlerin bağış yaptığı kurbanları keseceğiz. Bunun çalışmasını uzun zamandır yapıyoruz. Bu kapsamda hayırseverlerimizi bu hayırlı çalışmaya davet ederek kurbanlarını bağışlamaları ve bağışladıkları kurban etlerinin yerine ulaştırılması noktasında bizleri vesile kılarak Allah’ın izniyle bu hizmeti yerine getirmeyi düşünüyoruz.”

Gaziantep’in metropol ve göç alan bir şehir olduğuna dikkat çeken Özaslan, “Gaziantep dışarıdan göç alan bir şehir olduğu gibi aynı zamanda da Suriye’den gelen kardeşlerimizin şehrimizde yoğunlaştığı bir şehir. Özellikle Suriye’den gelen kardeşlerimiz mağdur durumdalar. Hayır kurumu olarak biz gerek Suriyeli gerek kendi şehrimizde yardıma muhtaç olan ihtiyaç sahiplerini inşallah bayramda memnun etmeye çalışacağız. Gaziantep büyük bir şehirdir. Her ne kadar sanayisi geniş bir şehir olsa da göç alan bir şehir olduğu için ihtiyaç sahipleri insanların sürekli Gaziantep’e geldiğine hepimiz şahit oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu seneki Kurban Bayramı’nda da fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek, hayırsever Gaziantep halkının kurban bağışı yardımlarında vakıflarını aracı kılmalarını isteyen Özaslan, “Bizde mevcut kayıtlı olan 5 bin civarında fakir ve muhtaç aile var. Bu aileler içerisinde özellikle de birinci derece yardıma muhtaç olanları tespit ettik. Eğer kısmet olursa birinci derece tespit ettiğimiz bu ihtiyaç sahibi aileleri öncelikli olarak hayırseverler bu anlamda bize yardımcı olur ve kurbanlarını da bize bağışlarsa; 2 bin aile hedefledik ama inşallah daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Umut Kervanı olarak bu konuda çok ciddi anlamda bir çalışma yapıyoruz. Hayırseverler de bu anlamda bize yardımcı olurlarsa onların yapmış olduğu bu bağışları aynı gün içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı düşünüyoruz. Gönül ister ki hedeflediğimiz sayıdan daha fazla aileye ulaşalım. Gelen bağışlar doğrultusunda daha fazla aileye ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu anlamda hayırseverler bize ne kadar bağışta bulunursa bizim de bir o kadar çalışmamız olur. Buradan hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz. Kurban Bayramı’nda kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine umut olsun diyoruz.” diye konuştu.

Özaslan, “Kurban dini bir vecibedir. Yılda bir defa Kurban Bayramı geliyor. Bir yıl içerisinde gerek şehrimizde gerek tespit ettiğimiz aileler içerisinde et alamayacak durumda olan fakir aileler var. Kurban Bayramı geldiği zaman bu insanların sevinci bir başka oluyor. Kurban Bayramı’ndaki asıl hedef muhtaç olanlara kurbanlar kesildiği zaman onlara et ulaştırmaktır. Senede bir defa da olsa bu ailelerin kurban etinden tatmalarını istiyoruz. Bu anlamda da ihtiyaç sahipleri çoktur. Dolayısıyla bizler de sene boyunca evlerine hiç et girmeyen bu ailelere bayram sevinci ile beraber et ulaştıralım.” dedi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.