Malatya Umut Kervanı onlarca ailenin yüzünü güldürdü

Malatya Umut Kervanı onlarca ailenin yüzünü güldürdü

2019 Ocak ve Şubat ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Umut Kervanı, 145 muhtaç aileye 15 bin 370 TL değerinde çeşitli yardımlar yaptıklarını açıkladı.

Malatya Umut Kervanı, fakir, yetim ve muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırarak yüzlerini güldürmeye devam ediyor. 2019 Ocak ve Şubat ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Umut Kervanı Malatya Temsilcisi Mehmet Emin Yıldız, 145 muhtaç aileye 15 bin 370 TL değerinde çeşitli yardımlar yaptıklarını açıkladı.

Yıldız, "Ocak ayında gıda yardımı dağıtırken, iki çocuğu çöp konteynırında meyve toplarken gördük. 'Siz burada ne yapıyorsunuz.' dediğimizde, 'Babamın ayakları sakat, yürüyemiyor,  evimizde yiyecek yok VE bu yüzden çöpten bir şeyler bulmak zorundayız." dediler. Kendileriyle eve gittiğimizde gerçekten de baba engelli ve evde yakacak, yiyecek adına bir şey bulamadık. Malatya Umut Kervanı olarak kampanya başlatıp ailemize hem protez bacak hem de gıda, elbise ve yakacak yardımında bulunduk. Yardıma muhtaç aileler ile zenginler arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Ayrıca ocak ve şubat ayında 145 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye, gıda, giyim, kırmızı ve beyaz et, ev eşyası, kırtasiye ve yakacak şeklinde 15 bin 370 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunarak yüzlerini güldürdük." dedi.  

"Umut Kervanı güçlendikçe yoksullarımızın ve yetimlerimizin yüzü de o oranda gülecek"

Fakir ve muhtaçların dört gözle yardım beklediği Umut Kervanı'nın sahiplenilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Umut Kervanı olarak diyoruz ki; mutluluğun yolu, vicdanı ve acıma duyguları körelmemiş bir toplumun varlığından geçer. Böyle bir toplum olmaya hem layık hem de mecburuz. Yoksullarla aramızda bir yardım ve dayanışma köprüsü olan Umut Kervanına sahip çıkalım. Katkılarımızla güçlendirelim. Şunu unutmayalım ki Umut Kervanı güçlendikçe ve büyüdükçe yoksullarımızın, yetimlerimizin yüzü de o oranda gülecek ve mutlu olacaklardır. Allah-u Teâlâ hayırseverlerden razı olsun, hayırlarını kabul etsin, mallarını kat kat bereketlendirsin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler