Mekteb-Der'den öğrencilere eğitim semineri

Mekteb-Der'den öğrencilere eğitim semineri

Peygamber Sevdalıları Platformu’na) üye derneklerden MEKTEB-DER öğrencilere yönelik ‘İslami Harekette, Eğitim ve Gençliğin Önemi’ konulu seminer düzenledi.

Adana’da öğrencilere yönelik yaptığı eğitim ve kültür programlarıyla adını sıkça duyuran Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği (MEKTEB-DER) İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerine yönelik bir program gerçekleştirdi.

Etkinlik, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Anadolu-Der binasında geçekleştirildi, sunuculuğunu Vuslat FM sunucularından Yunus Emre’nin gerçekleştirdiği programa, yoğun bir katılım geçekleştirildiği gözlendi.

Program, Abid Yetkin Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Özlem Ajans Sanatçılarından oluşan Grup Kervan sahne aldı.

Okumak, Allah’ın yapmamızı istediği bir vecibedir

Etkinliğe katılan Eğitimci-Yazar Mehmet Yavuz, günün anlam ve önemine binaen soru cevaplı ve oldukça sıcak havada geçen bir konuşma yaptı.

Okumanın önemine dikkat çeken Yavuz, "Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bize bazı emirler buyuruyor nedir onlar? Namaz kıl diyor kılıyoruz, Oruç tut diyor tutuyoruz, Zekat ver Hacca git diyor durumu iyi olanlar yerine getiriyor, peki aynı şekilde, aynı kitapta Allah şöyle buyuruyor ‘Oku’ peki kaçımız bunu diğer emirler gibi yerine getiriyoruz. Hani bazen ağabeylerimiz bize derler ki, bak oku, nasıl boş zamanımı değerlendireyim diye Hayır Allah’ın buyruğu var ‘Oku’ biz bu buyruğu yerine getirebilmek için okuyacağız." dedi.

İslam âleminin, nerdeyse iki asrı birbirine denk

Yavuz, Peygamberimizin ‘İki Günü Bir Birine Denk Olan Ziyandadır’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, "Arkadaşlar üzülerek ifade ediyorum ki, İslam âleminin neredeyse iki Asrı birbirine denk hale gelmiş. İslam âlemi, iki asırdır hep aynı işlerle uğraşıyor, iki gününü bir birine denk olmasını büyük bir zarar olarak gören bir dinin mensupları yaklaşık iki asırdır aynı işlerle uğraştırılıyor. İşte bizim geri kalmamızın asıl sebeplerinden biri budur." ifadelerini kullandı.

Gaflet, dünya hayatının perdesidir

Müslümanların bugün bu halde olmalarının bir sebebinin de, gaflet olduğunun altını çizen Yavuz, gafletin ne olduğunu açıklayarak bundan kurtulmanın çarelerini anlattı.

Gafletin, dünya hayatının perdesi olduğunu ifade eden Yavuz, "Peki, bu perde neyi örtüyor? Ahireti örtüyor, öleceğimizi örtüyor, neden dünyaya gönderildiğimizin üstünü bir karabasan gibi örtüyor, işte Gaflet budur. Gafletten nasıl kurtuluruz, gaflete düşen insanın şuura ihtiyacı olur. Peki, bunu ne ile elde edecek işte tekrar geriye dönüyoruz ‘Oku’ evet okuyacağız neyi? Bir Kur’an-ı Kerim’i okuyacağız. İki bunun ışığında yazılmış kitapları okuyacağız ve bunun yanında sağlam kalelere sığınacağız nerede O kaleler? O kaleler işte burası, şuanda bulunduğumuz bina ve bunun gibi İslam’ın kokusunun yayıldığı binalar, bizim sığınacak Kalelerimiz olacak. Ki, dışarıda olan şehvaniyet ve hayvaniyetten kurtulabilelim ve imanımızı koruyabilelim." Diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik seslendirilen ilahiler ve getirilen salâvatlarla sona erdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.