Midyat Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Midyat Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Midyat Umut Kervanı, 514 aileye 65 bin 298 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet yürüten Umut Kervanı, 2018 yılında Yemen ve Arakan'daki yardımlar ile birlikte ilçedeki 514 yetim, mağdur ve ihtiyaç aileye 65 bin 298 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Midyat Umut Kervanı Temsilcisi Nureddin Ayyıldız, hayırseverlerin bağışladıkları yardımları 514 aileye ulaştırarak, hayırsever ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gördüklerini belirtti.  

Faaliyet raporunun detaylarını paylaşan Ayyıldız, yıl içerisinde özellikle ülkelerindeki savaştan dolayı Midyat'a gelen Suriyeli sığınmacılara ve yetimlere yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Ayyıldız, "2018 yılı içerisinde dernek olarak yaptığımız ve desteklediğimiz birçok faaliyet icra edilmiştir. Yıl içerisinde 22 aileye toplamda 6 bin 263 TL değerinde nakdi yardım yapılmıştır. Mübarek Ramazan ayı nedeniyle fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin desteği ile gıda paketleri hazırlanmış, üye ve gönüllülerimizle dağıtımı yapılmıştır. Toplamda 113 aileye 8 bin 475 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız olmuştur. Kurban bayramı nedeniyle kurban keseceklere aracı usulü ile yardımcı olunmuş ve 225 aileye toplamda 18 bin TL değerinde ikişer kilogram kırmızı et paketi dağıtılmıştır. Gerek Ramazan bayramında, gerek kurban bayramında ve gerekse de yıl içerisinde mağduriyet durumlarına göre 121 aileye toplamda yaklaşık 19 bin 360 TL değerinde giyim, yoksul ve mağdur 18 aileye toplam 7 bin 200 TL değerinde ev eşyası, Kurban Bayramı'nda 50 yetim çocuğa 5 bin TL değerinde giyim, Suriye'de mevcut çatışmalı ortamlardan kaçıp ülkemize sığınan 20 mülteci aileye toplamda 2 bin 560 TL ayni ve nakdi, Suriye'de mevcut çatışmalı ortamlardan kaçıp ülkemize sığınan 15 mülteci aileye toplamda 6 bin TL ev eşyası yardımı yapılmıştır." dedi.

Ayyıldız, konuşmasının devamında, "Derneğimizden yardım alabilmek için beklentide olan mağdur muhtaç ve yetim ailelere yardım da bulunmak amacıyla 26.11.2018 ila 30.11.2018 tarihleri arasında 5 günlük sıcak yemek, süs, ev eşyası, giyim ve benzeri eşyalardan oluşan kermes düzenlenmiştir. Kermesten kazanılan bin 500 TL gelir, derneğimize kayıtlı fakir, muhtaç ve yetim ailelere dağıtılmıştır. Derneğimizi tanıtmak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip fakir, muhtaç ve mağdurlara destek olmak için üç kıtada yayın yapan Rehber TV'de Umut Kervanı programına bir defa katıldık. Yapılan bağışları fakir muhtaç ve yetimlere dağıttık. Vakfımızın Yemenli kardeşlerimiz için başlatmış oldukları yardım kampanyasına hayırseverlerin katkılarıyla 13 bin TL'lik yardımda bulunulmuştur. Yıl içerisinde Midyat yerel basını, ulusal ajansları ve hayırsever işadamlarına ziyaretlerde bulunularak bu vesileyle faaliyetlerimiz hakkında bilgiler aktarılmıştır." ifadelerini kullandı.

Ayyıldız, son olarak şunları kaydetti: "2018 yılı içerisinde Midyat Umut Kervanı olarak yurt içinde ayni ve nakdi olarak toplamda 514 aileye 65 bin 298 TL yardım yapılmıştır. Midyat Umut Kervanı olarak geçen yıllarda nasıl ki fakir muhtaç ve yetim ailelere umut olduysak İnşallah 2019 yılında da umut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.