"Müslümanlar dünyanın gidişatına yön vermeli"

"Müslümanlar dünyanın gidişatına yön vermeli"

Gümüşhane'de düzenlenen "Gelecek Tasavvurumuz ve Gençlik" konferansında konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Müslümanların dünyanın gidişatına yön vermesi gerektiğini belirtti.

Genç Memur-Sen tarafından Gümüşhane Üniversitesinde düzenlenen "Gelecek Tasavvurumuz ve Gençlik" adlı programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Müslümanların dünyanın gidişatına yön vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında okumanın ahlaki ve insani açıdan önemine vurgu yapan Dilipak, okumanın İslam'ın bir emri olduğunu belirterek insani ve ahlaki açıdan da büyük sorumluluk olduğunu söyledi.

İslam'ın dünyaya yön vermesi açısından her Müslüman bireyin büyük sorumluluklar taşıdığına dikkat çeken Dilipak, Müslümanların dünyadaki mazlumların sesi olması gerektiğini vurguladı.

"Biz âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz." Diyen Dilipak, "Hz. Yusuf'u Mısır'a sultan eden Allah bizi yeryüzünün varisi kılmıştır. Allah yeryüzünü bize mescit kılmak istiyor, bizim elimizle zalimleri cezalandırıp mazlumlara yardım etmek istiyor. Biz sadece Müslümanlardan hesaba çekilmeyeceğiz. Biz yeryüzünde adaletten ve barıştan yana bir medeniyet kuracağız. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın biz her zaman mazlumun yanında olmalıyız. İşi ehline vermeliyiz, çünkü ehliyet ve liyakat bizim için imandan önce gelir. Fatih Sultan Mehmet, genç yaşlarında tahta oturduğu zaman yedi dil biliyordu. Eğer biz de geçmişteki ecdadımız gibi olmak istiyorsak kendimizi aklen, ahlaken ve ruhen geliştirmemiz gerekiyor. Her topluluk layık olduğu gibi vardır. Biz kendimizi geliştirmedikçe Allah bizim hakkımızdaki hükmü değiştirmeyecektir. Ona yürüyerek gidersek o bize koşarak gelecektir. Onun yardım eli bizim üstümüzde olduğu sürece hiçbir güç bizi yenemeyecektir. Eğer istediğimizi elde etmek istiyorsak okuduğumuzun üstüne daha fazla koymamız gerekiyor." dedi.

"Müslümanlar dünyanın gidişatına yön vermeli"

Dilipak, dünyanın gün geçtikçe daha kötü bir hal aldığının altını çizerek Müslümanların dünyanın gidişatına yön vermesi gerektiğini belirtti.

Dilipak, "Eğer biz evrensel bir sorumlulukla yeni bir vizyon yükleneceksek öğrenme alanımızı genişletmek durumundayız. Yeni bir evrensel medeniyetin temellerini atacaksak tüm dünyaya açılmalıyız. Bunu yaparken sadece İslam adına değil insanlık adına da yapmalıyız, zira Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) peygamber olmadan önce Hılful-Fudul teşkilatını kurdu. Bu yüzden de yeryüzündeki tüm mazlumlar ümmetin yetimidir. Yeryüzündeki tüm mazlumlar İslam'la onur bulmalıdır." ifadelerini kullandı. (Yusuf Bingöl-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.