Mustazaflar Cemiyetinden Kadir Gecesi mesajı

Mustazaflar Cemiyetinden Kadir Gecesi mesajı

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin gereği gibi değerlendirilmesi gerektiği vurgulanan mesajda, İslam ümmeti için çokça dua edilmesi istendi.

Mustazaflar Cemiyeti, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bu gecenin tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kadir Gecesi'nin zikir, ibadet ve dua ile değerlendirilmesi gerektiği belirtilen mesajda, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesi'ni değerlendiren kişinin, geçmiş günahlarının bağışlanacağına dair hadisi şerif hatırlatıldı.

Son aylarda dünyanın oldukça zorlu bir salgın sürecinden geçtiğine işaret edilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Bir daha gördük ki insanoğlu aciz bir varlıktır. Her ne kadar tıp da, bilim de, teknoloji de ilerlese; kendini süper güç diye nitelese de insanoğlu acizdir. Hem de gözle görülmeyecek küçüklükteki varlıklara karşı. Bu hadise, başlı başına büyük ders ve nasihatler barındırmaktadır. Biz Müslümanların yapması gereken, hele de şu mübarek gecede yapması gereken çokça tövbe ve istiğfar etmektir, tefekkür ile Allah'ın yüceliğini takdis etmektir."

Mesajın devamında; rahmet ikliminin doruk noktası olan Kadir Gecesi'nin faziletinden nasiplenmede kimsenin geri durmaması gerektiğinin altı çizilerek, "Bin aydan daha hayırlı olan bu gece Kur'an tilaveti, namaz, zikir ve dua ile diri ve aydınlık tutulmalıdır." denildi.

Mustazaflar Cemiyetinin yayımladığı mesajın sonunda, Leyle-i Kadir'in tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.