Paylaştığın Senindir sloganıyla yola çıktık

Paylaştığın Senindir sloganıyla yola çıktık

"Paylaştığın Senindir" sloganıyla yola çıktıklarını belirten İHH yetkilileri, bu bayram yüzü aşkın ülkede vekaleten kurban keseceklerini söyledi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkan Yardımcısı ve 2018 Kurban Komisyonu Başkanı Yakup Işık, kurban organizasyonu hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

"Paylaştığın Senindir" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Işık, bu bayram 103 ülkede vekaleten kurban keseceklerini söyledi.

"Paylaştığın Senindir" sloganını bir hadisi şeriften esinlenerek belirlediklerini ifade eden Işık, "Biz bu sloganı belirlerken Allah Resulünün bir hadisi şeriflerinden esinlenerek belirledik. Allah Resulünün Hz. Ayşe'ye, 'Ey Ayşe kurbandan bize ne kaldı?' diye sorunca Hz. Ayşe, 'Ey Allah'ın Resulü, bir kürek kemiği hariç hiçbir şey kalmadı.' cevabını verir. Allah Resulü de 'Desene ey Ayşe bir kürek kemiği hariç hepsi bize kaldı.' dedi. Biz buradan yola çıkarak bu sloganı bulduk." diye konuştu.

Kesimden sonra kurban bağışçılarını gerekli bilgilerin verileceğini belirten Işık, "Türkiye'de vekâletli ilk kurban organizasyonunu gerçekleştiren kurumuz. Bu senede 103 ülkede Türkiye'den ve çeşitli ülkelerden vakfımıza vekâlet veren Müslümanların kurban organizasyonlarını gerçekleştirmiş olacağız. 300'e yakın arkadaşımız bölgelere giderek kurbanlarla ilgili gerekli satın almaları yapacaklar. İslami hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak kontrolleri yaparak, bayramın birinci gününden itibaren bayram namazından sonra kurbanlar kesilmeye başlanacak. Daha sonrada bağışçılarımıza bununla ilgili bilgi verilecek." dedi.

Kuruldukları günden bu yana savaş ve afet bölgelerinde çalışma yaptıklarını dile getiren Işık "Bu sene de yine öncelikli olarak savaş bölgelerinde, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Doğu Türkistan'da, Arakan kamplarında, Gazze'de kurban keseceğiz. Akabinde mazlum coğrafyalarda, Müslümanların azınlık olduğu yerlerde, yetimhanelerin olduğu bölgelerde inşallah kurban organizasyonlarını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"Vekâletle kesilen kurbanı önemsiyoruz"

Vekaletle kesilen kurbanları önemsediklerini vurgulayan Işık, "Vekâletli kurbanı önemsiyoruz. İHH bu işe öncülük etmiş kurumlardan birisidir. Hadisi şerife binaen 'Bir iyiliğe öncülük yapan o iyiliği yapmış sayılır.' Türkiye'de birçok kurum vekaletle kurban kesme organizasyonu gerçekleştiriyor. Bu kuruluşlar Ümmet coğrafyasına yayılıyorlar. Kardeşlerimizin dertleriyle dertleniyoruz. Yetim yavrularımıza ulaşıp onların başlarını okşuyoruz. Burada yaşanan sıkıntılardan ve birbirimizden haberdar oluyoruz.  Kardeşliğimizin gereğini yerine getiriyoruz. Bundan dolayı vekâletle kurban organizasyonunu önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kurban Hz. İbrahim'den biz bize kadar devam eden bir ibadettir"

Kurban kesmenin bir ibadet olduğunu aktaran Işık, "Kurban, Hz. İbrahim'den biz bize kadar devam eden bir ibadettir. Bu noktada da bu ibadeti Türkiye'deki Müslümanlar tarafından da devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir zaman insanlara, 'ilk kurbanınızı bize verin' demedik. Biz onların ikinci kurbanlarına talibiz. İmkânları varsa bu ibadeti kendi evlerinde devam ettirmelerini istiyoruz." dedi.

Işık, son olarak şunları söyledi: "Bölgelere giden arkadaşlarımız kurban organizasyonları tamamladıktan sonra oralarda gerekli ziyaretleri yaparak yaşanan sıkıntılarla ilgili notlar alıyorlar ve vakfımıza ulaştırıyorlar. Bölgelere gidecek arkadaşlarımız içerisinde STK temsilcileri ve basın mensupları da olacak. Teşkilat başkanlarımız yerinde tespit yaptıktan sonra Türkiye'ye dönmüş olacaklar. İnşallah hayırlısıyla bir Kurban Bayramı'na daha tamamına erdirmiş olacağız."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler