Rahman Nizami’nin idamı Gümüşhane’de telin edildi foto

Rahman Nizami’nin idamı Gümüşhane’de telin edildi foto

Bangladeş’te idam edilen Motiur Rahman Nizami için kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Bangladeş’te laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Cemaati İslami Lideri Mevlana Motiur Rahman Nizami için kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sorunların ardında emperyalizmin olduğu vurgulandı.

Cemaati İslami lideri Rahman Nizami’nin idam edilişinin hukuk dışı olduğunun belirtildiği basın açıklamasında, “Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Mevlana Motiur Rahman Nizami hakkında 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemede onanmış ve infaz edilmiştir. Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkûm edilen ilk kişi Cemaat-i İslami Lideri Abdulhâkim Azak, daha sonra partinin genel sekreter yardımcısı Abdulkadir Molla idam edilen ilk Cemaat-i İslami Liderleri olmuşlardır. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkûm ettiği Cemaat-i İslami’nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azam da hapishanede şehit edilmiştir. Hasina hükümetinin kurduğu mahkeme, parti liderliğini üstlenen Rahman Nizami’yi, sonrasında partinin MYK üyesi Mir Kasım Ali’yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan dolayı idam cezasına mahkum etmişti. Ayrıca ceza yüksek mahkeme tarafından onanarak partinin genel sekreter yardımcısı Muhammed Kameruzzaman da 11 Nisan 2015’de idam edilmişti. Aynı şekilde Bangladeş’te Cemaat-i İslami Partisi Genel Başkanlarından Rahman Nizami’ye verilen hukuk dışı idam cezasının ardından geçtiğimiz günlerde şehit edilip Rahmet-i Rahman’a kavuşmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

“Zulüm ilelebet devam edemez”

Açıklamanın devamında, “Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın lisanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş’te barış ve huzur sağlanamayacaktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail’in güvenliği için kan ve gözyaşı tüm coğrafyaya hakim olmuştur. Emperyalizm İslam coğrafyasında postallarıyla cirit atarak Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmaya devam ediyor. Bu oyunların farkında olan Cemaat-i İslami hiçbir zaman itidali elden bırakmamıştır.” denildi.

“Her şeye rağmen Türkiye, Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan ve Irak aynı masa etrafında bir araya gelmelidir”

Bölgenin kurtuluşu için İslam ülkelerinin bir araya gelmesinin elzem olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İslam coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. BM’nin mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı ayan beyan ortadadır. Batının ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Her şeye rağmen Türkiye, Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan ve Irak aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin önüne geçilmesi için birliktelik oluşturulmalıdır.”  (Yusuf Bingöl-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler