'Sosyal medyayı doğru kullanalım'

'Sosyal medyayı doğru kullanalım'

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde İRFAN-DER tarafından "Sosyal medyanın fayda ve zararları" adlı bir program gerçekleştirildi.

Kızıltepe’de yaptığı sosyal etkinliklerle adını duyuran İlim İrfan Sağlık Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (İRFAN-DER) yetişkin ve gençlere yönelik sosyal medyanın fayda ve zararları hakkında bir program düzenledi. Programda konuşma yapan TV programcısı ve Araştırmacı-Yazar Abdullah Kavan, sosyal medyanın doğru bir şekilde kullanıldığında faydasının olduğunu vurgulayarak, yanlış kullanıldığı takdirde ise birçok sorunun yaşandığına dikkat çekti.

 

“Birçok devrim sosyal medya ile yapıldı”

Sosyal medyanın günümüz dünyasında büyük etkilerinin olduğuna vurgu yapan Abdullah Kavan, “Sosyal medya günümüzde en etkili unsurlardan bir tanesidir. Özellikle birçok kişinin dünya hayatları ve düşüncüleri farklı olduğu gibi herkesinde bir dünyası vardır. Bu dünya içerisinde farklılıklar arz ederken, bunları en iyi bilen bir kendisi birde Allah u Teâlâ’dır. Dolayısıyla sosyal medya reel dünyaya yani yaşadığımız dünyaya büyük etkileri vardır. Bunun için özellikle günümüzde gelişen sosyal medya,  akıllı telefonlar ve bilgisayarlar reel hayata etkileri çok fazladır. Hatta birçok devrim özellikle Arap baharı dediğimiz devrimler bu sosyal medya üzerinden organize edilmiş ve daha sonrada özellikle sahada görülmüş ve birçok devrim sosyal medyayla başlamış ve sonuçlanmıştır.” dedi.

 

“Sosyal medyayı; birinci, ikinci ve üçüncü kişiyle muhatapmışız gibi”

Şuan Amerikan’ın Washington bölgesinde bir mahallenin tümünü dinleme ve sosyal medyayı takip için ayırmışlar 2014 itibarı ile orada görevli 33 bin kişi görev yapıyor. Şuanda sosyal medyayı; birinci, ikinci ve üçüncü kişiyle muhatapmışız gibi sürekli bir ikinci kişi bizi dinliyor, takip ediyor edasıyla kullanmamız gerekir. Biz bu şekilde davranıp kullanırsak faydasını göreceğiz. Netice itibariyle toplum içerisinde kullandıkları sosyal medya sayesinde dikkat edin birçok hastalık, boşanma, öldürme vakaları ortaya çıkıyor. Bunlar sosyal medyanın etkisidir. 16 ilde yapılan istatistikte gençlerin yüzde 92 si internetle hasbihal içindedirler. Tabi sosyal medyanın faydaları da var. Herkes için özellikle bir davetçi için ve bir davayı kendine misyon edinmiş kişiler için ben Allah’ın kuluyum onun davası uğruna bir şeyler yapmaya adayım diyen kişiler için elbette sosyal medya üzerinden yapılacak bazı şeyler var.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.