Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika'da kalıcı geçim kaynakları oluşturmak amacıyla yoksul ailelere süt keçileri dağıtıyor.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, yaptığı gıda ve giyim yardımları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri, sünnet organizasyonları ve canlı hayvan dağıtımı gibi yardım çalışmalarıyla yoksul ve mağdurların yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Ekonomik nedenlerle sürekli yokluk çeken muhtaç durumdaki Afrikalıların yüzlerini, kalıcı projelerle güldüren Avrupa Yetim Eli, bu kapsamda Afrika’nın çeşitli ülkelerindeki yoksul ve muhtaç olan ailelere küçükbaş hayvan dağıtıyor.

Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıkta bulunan Afrika ülkelerindeki kalıcı yardım çalışmalarını ara vermeden sürdüren Avrupa Yetim Eli, uzun zamandır açlık, kuraklık ve iç savaşlarla mücadele eden Afrika kıtasında sürdürülebilir projelere hız verdi.

Bu kapsamda "Canlı Süt Keçisi Projesi" başlatan Avrupa Yetim Eli, Afrika'daki yoksul aileleri bu proje ile kendi ayakları üzerinde durmalarına katkı sağlamayı hedefliyor. Afrika kıtasının sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyelini kullanarak yoksul ailelere yardım eden Avrupa Yetim Eli, ülkede kalıcı ve sürdürülebilir projelerle bölge insanın yoksulluk ve açlık ihtiyaçlarını da azaltmayı planlıyor.

Afrika'da yoksulluğa karşı istihdam alanı oluşturmak isteyen Avrupa Yetim Eli, kıtanın en fakir ülkeleri arasındaki Kenya ve Uganda ülkesinde süt keçisi yetiştirip geçimini bu yolla sağlamak isteyen Afrikalı ailelere 2 adet süt keçisi veriyor.

Afrika için 1 süt keçisi 600 lira

Sürdürülebilir istihdam alanı olan hayvancılığın Afrika'daki gelişimine katkı sağlamak isteyen Avrupa Yetim Eli, çok sayıda yardım gönüllüsünün süt keçisi bağışını ailelere ulaştırıyor. Kampanyaya katılmak isteyen yardımseverler 600 lira bağışta bulunarak Afrikalı aileler için geçim kapısı kurulmasına katkı veriyor.

Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, bu kampanya ile Afrika'da geçim kaynaklarını sürekli hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, hayırseverlere kampanyalarına destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Afrika'da kalıcı geçim kaynakları oluşturmak için harekete geçtiklerini ve bu kapsamda yoksul ailelere dağıtmak üzere "Canlı Süt Keçisi Projesi"ni hayata geçirdiklerini belirten Ateş, bu projenin kalıcı geçim kaynak sağlamak adına çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Ateş, “Hayırseverlerin yapacakları süt keçisi bağışları sayesinde Afrikalı ailelerin yüzlerini güldürmekle birlikte bölge halkının kendilerine olan inançları artacak ve geleceğe de güvenle bakacaklar. Süt keçisi kampanyası, kalıcı geçim kaynağı sağlamak adına oldukça önemli bir projemiz. Çünkü bu proje ile keçi alan aile keçinin sütünden, sütü ile peynir ve yoğurt ihtiyacını karşılamaktadır. Bundan dolayı da zaten her aileye bir dişi bir de erkek olmak üzere iki keçi veriyoruz. Hayırseverlerimizin sayesinde bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yüzlerini güldürmekten ve onların geleceğine umut olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

İLKHA


Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

Süt keçileri Afrika'da kalıcı geçim kaynağı oluyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.