Umut Kervanı Bitlis'teki yıllık faaliyet raporunu paylaştı

Umut Kervanı Bitlis'teki yıllık faaliyet raporunu paylaştı

​Umut Kervanı, Bitlis'te 2017 yılı içerisinde 400 aileye 30 bin TL'nin üzerinde yardım yaptıklarını açıkladı.

Umut Kervanı, Bitlis'te 2017 yılı içerisinde yapmış olduğu faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

Umut Kervanı'nın Bitlis'teki yetkililerinden Şahabettin Subaşı, ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ve kimsesizlere yardımda bulunmanın İslami ve insani bir vazife olduğu hatırlatmasında bulundu.

Subaşı, "Bitlis Umut Kervanı, fakir ile zenginleri birleştiren, barıştıran, bütünleştiren bir yardım kuruluşudur. Bizler, zenginleri fakirlerle tanıştırarak fakirlerin içinde bulunduğu durumu kendilerine gösteriyoruz. Bu doğrultuda 2017 yılında biz de kayıtları bulunan 400 aileye yardımda bulunduk. Bu ailelere ulaşarak, çeşitli yardımlarda bulunduk. Gıda, kundura ve beyaz et yardımında bulunduk." dedi.

"Bitlis ağır kış şartlarının yaşandığı ve işsizliğin her geçen gün arttığı bir kenttir"

Bitlis'in ağır kış şartlarının yaşandığı ve işsizliğin her geçen gün arttığı bir kent olduğunu söyleyen Subaşı, "Bundan dolayı her geçen gün fakir insan sayısı artmaktadır. Fakat burada fakir aileler, gururlu insanlardır. Onlar kimseden bir şey istemezler. Bitlis Umut Kervanı olarak ziyaret ettiğimiz evlerde bu insanların mağduriyetleri zorla tespit ediyoruz. Yaptığımız yardımları komşuları dahi bilmeyecek şekilde gizli yapıyoruz. Bizlere kurbanlarını ve adaklarını ulaştıran vatandaşların kurban ve adaklarını hijyenik bir ortamda keserek paketliyoruz. Paketlediğimiz bu kırmızı etleri ailelere ulaştırıyoruz. 2017 yılında 150 aileye kırmızı et, 60 aileye giyim yardımı, 55 aileye ayakkabı yardımı yaptık." açıklamasında bulundu.

İlde ve il dışında yaşayan hayırseverlere seslenen Subaşı, "Gelin Bitlis Umut Kervanını tanıyın. Fakirlere ne kadar önem verdiğini yerinde görün. Zengin ve hayırseverlere istirham ediyoruz. Kurban, adak ve yardımlarınızı bize ulaştırın ki bizler de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıralım." diye konuştu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler