Umut Kervanı bu yıl onlarca ülkede Ramazan çalışması yapacak

Umut Kervanı bu yıl onlarca ülkede Ramazan çalışması yapacak

2022 Ramazan ayı çalışmalarını tamamlayan Umut Kervanı, Türkiye başta olmak üzere Asya ve Afrika kıtasında onlarca ülkede on binlerce ihtiyaç sahibine ulaşacak.

Yıl boyunca yaptığı yardım çalışmalarına ara vermeden devam eden ve üç aylar ile birlikte çalışmalarını daha da arttıran Umut Kervanı, "Umut Ayı Ramazan" sloganıyla başlattığı yardım çalışmalarının hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan ayı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak olan vakıf, aynı zamanda Asya Kıtası'nda Filistin, Yemen, Suriye, Bangladeş, Arakan, Nepal, Afganistan, Afrika Kıtasında ise Etiyopya, Mali, Tanzanya, Kamerun, Nijer, Uganda, Nijerya, Çad, Burkina Faso gibi onlarca ülkede ihtiyaç sahiplerine umut olacak.

Ramazan ayı başında belirlenen bölgelerde gıda yardımı yapmayı hedefleyen Umut Kervanı, ay boyunca "Ümmet Sofraları" kurarak on binlerce kişiye iftar yemeği, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık ve nakdi yardım ulaştıracak.

"Hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetlerimiz olacak"

Ramazan ayı çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut Kervanı olarak 2022 Ramazan çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Yardım çalışmalarımızı üç ayların başında hem yurt içinde hem de yurt dışında daha da hızlandırarak başladık. Hazırlıklarımız şu anda son aşamasındayız ve Ramazan'ın gölgesi de üzerimize düştü. 2022'de 'Umut Ayı Ramazan' temasıyla çalışmalarımızı başlattık. İnşallah hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyetlerimiz olacak." dedi.

3 ayların başlamasıyla beraber gıda yardımlarına ağırlık verdiklerini belirten Kurtaran, "Evinde gıdası olmayan, sofrasında sıcak aşı olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştırdık. Ramazana son bir hafta kaldı. Bu hafta içerisinde İstanbul'un tüm ilçelerinde, Türkiye'nin birçok ilinde hayırseverlerin ulaştırdığı yardımları Ramazan öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gıda yardımları yapacağız." diye konuştu.

"İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme noktasında üzerimize düşeni yapacağız"

Ramazan'da İslam coğrafyasında da yardım çalışmaları yapacaklarını kaydeden Kurtaran, "Özellikle Filistin, Yemen, Afganistan, Suriye ve Afrika'nın bazı ülkelerinde gıda yardımları dağıtarak ihtiyaç sahiplerinin Ramazan'a sevinçli bir şekilde girmelerine vesile olacağız inşallah. Hayırseverlerimize buradan sesleniyoruz! Kapımızı çalıp umutla bekleyen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Zaten küresel bir ekonomik kriz söz konusu. Bununla birlikte ihtiyaç sahiplerinin sayısı daha da artıyor. Bizler de inşallah o ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderme noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Hayırseverlerimiz de bize destek vererek elimizi güçlendirsinler ki bizler de ihtiyaç sahiplerini, kapımıza gelenleri boş çevirmeyelim." şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca hem Türkiye hem de birçok ülkede "Ümmet Sofrası" olarak adlandırılan iftar sofraları kurarak ihtiyaç sahiplerine iftar vereceklerini ifade eden Kurtaran, bunun yanı sıra kırmızı et dağıtımı, çocuklara bayramlık elbise, nakdi yardım gibi çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Hayırseverlere yönelik çağrısını yineleyen Kurtaran, ihtiyaç sahiplerine zamanında yardım ulaştırabilmek için hayırseverlerin fitre, zekât ve sadakalarını erkenden vermeye davet etti. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.