Umut Kervanı muhtaçların umudu olmaya devam ediyor

Umut Kervanı muhtaçların umudu olmaya devam ediyor

​Umut Kervanı, Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı yardım seferberliği kapsamında muhtaç ailelerin umudu olmaya devam ediyor.

Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı yardım seferberliği kapsamında Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Bursa

Umut Kervanı, Bursa'da Ramazan ayı dolayısıyla onlarca aileye nakli, giyim ve gıda yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Umut Kervanı yetkililerinden Yunus Yaçin, Ramazan ayı içerisinde 100 aileye yardım ettiklerini söyledi.

Yaçin, "Sadece gıda yardımı değil, giyim, nakli, beyaz eşya koltuk yardımda da bulunuyoruz. Bu yardımları sadece Ramazan ayında yapmıyor diğer aylarda da yapıyoruz. Yardım dediğimiz zaman herkesin kafasında algı olarak sadece Ramazan ayı geliyor. Ama bizim Ramazan ayına has hedefimiz de 100 aliye erzak yardımı, en az 20 yetim çocuğa da giyim yardımında bulunulacak. Bizim yardımlarımız sadece Ramazan ayına has yardımlar değildir. Yardımlarımız bir yılın her ayında düzenli olarak devam etmektedir. Şu an düzenli 60 aileye yardım yapıyoruz. Bu sayıyı Ramazan ayından sonra 70'e çıkartacağız." dedi.

Yaçin, daha fazla muhtaç aileye ulaşmak için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Van

Umut Kervanı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Van'daki yetim çocuklara giyim yardımında bulunarak yetimlerin yüzünü güldürdü.

Konuyla ilgili bilgi veren Said Koç, Ramazan Bayramı dolayısıyla daha önceden tespit ettikleri yetim çocuklara giyim yardımını devam ettireceklerini belirtti.

Koç, "Yardım çalışmalarımızı Ramazan ayı dolayısıyla artırdık. Bu kapsamda özellikle yetim çocuklarımız için yaklaşan bayram nedeniyle giyim yardım kampanyamız oldu. Bu kampanya çerçevesinde daha önce tespit ettiğimiz yetim çocukları giydirdik. Yetim çocuklara yönelik giyim ve nakdi yardımlarımız da devam edecektir. Yapılan hayırda emeği olan bütün hayırseverlerimizden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Kendilerine bayramlık giysi yardımında bunan çocuklar ise Umut Kervanı yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

Diyarbakır/Ergani

Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesine Ramazan ayı dolayısıyla aralarında Suriyelilerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi 236 aileye temel gıda malzemesi ile giyecek yardımında bulundu.

Yardığım dağıtımlarına katılan Mustafa Öz, yaptığı açıklamada zengin ile fakir arasında köprü olduklarını belirtti.

Ramazan ayının hayır ve hasenatın paylaşıldığı bir ay olduğunu dile getiren Öz, “Müslümanlar Allah-u Teâlâ’nın rızasına nail olmak için nefsiyle, malıyla ve bedeniyle bir imtihan içerisindedir. Allah-u Teâlâ’nın kendisine farz kıldığı zekât, fitre ve infak gibi sadakalarla mükellef olduğundan bu ay içerisinde bunun ifası için herkes bir gayret içerisindedir.” dedi.

Umut Kervanı olarak hayırsever vatandaşlara ulaştıklarını söyleyen Öz, “Ramazan’ın başında Müslüman esnaf kardeşlerimizi dolaşarak bu ayın hayır ve bereketine ortak olmaları için kendilerinden yardım talibinde bulunduk. Elhamdülillah bu ay içerisinde hayır sahibi esnaf kardeşlerimiz zekât ve hayır hasenatlarıyla bizleri yalnız bırakmayıp destek oldular. Bizler de bu sayede fakir ile zengin arasında köprü vazifesinde bulunarak 130 aileye gıda, 76 kişiye ayakkabı, 30’u aşkın kişiye de giyim ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Yardımlarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini belirten Öz, yardımlarından dolayı hayırsever vatandaşlara duacı olduklarını belirtti.

Adıyaman/Kahta

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde önceden belirlenen ihtiyaç sahibi 56 aileye gıda yardımında bulundu.

Yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Kahta Temsilcisi Ramazan İlanlı, “Umut Kervanı olarak Ramazan ayı münasebetiyle 56 aileye 80 lira değerinde gıda paketi dağıttık. Bütün hayır sahiplerini bu mübarek günlerde hayra davet ediyoruz.” dedi.

İlanlı, “Hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok fakir ve muhtaç aileye ulaşabilir, onların ihtiyaçlarını giderebiliriz. Muhtaçlara yönelik yardımlarımız Ramazan ayından sonra da devam edecektir.” diye konuştu.

Bingöl/Karlıova

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Umut Kervanı 142 muhtaç aileye gıda kolisi dağıttı.

Konu hakkında açıklama yapan Murat Demir, “Hayırseverlerin bizlere teslim ettiği gıda paketlerini yaptığımız çalışmalar sonucu tespit edilen ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerin mutlu olması bizim mutluluğumuzdur. Zengin ile fakir arasında bir köprü olmaya çalıştık, durumu iyi olmayan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için bize başvuran hayırsever halkımıza yardımlarından dolayı hepsine teşekkür ederiz.

İLKHA

















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler