Umut Kervanı Platformu'ndan Ramazan yardımları

Umut Kervanı Platformu'ndan Ramazan yardımları

Umut Kervanı Platformu'na üye derneklerin, Ramazan ayı dolayısıyla muhtaç ailelere yönelik yardımların aralıksız sürüyor.

Umut Kervanı Platformu'na üye STK'lar, Ramazan ayı dolayısıyla muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulunarak ailelerin yüzünü güldürdü.

Mersin

Mersin Umut Kervanı Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği, Ramazan Ayı çalışmaları kapsamında 30 yetim ve muhtaç çocuğa giyim yardımında bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Umut Kervanı Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Derman, yardımları dernekleri aracılığıyla muhtaçlara ulaştıran hayırseverlere teşekkür etti.

Derman, "Özellikle bu çocukların sevinmeleri ve mutlu olmaları bizi çok mutlu etti.  Yetimlerin dertleriyle dertlenip sıkıntılarına ortak olalım ki Allah Resulünün hadiste buyurduğu gibi komşusu olma şerefine nail olalım. Yetimlere bir baba şefkatiyle ellerimizi uzatalım. Ne mutlu yetimleri sahiplenen, onları gözeten, onların dertleriyle dertlenen kişilere. Bayrama girmeden önce bu çocukları sevindirmemiz, yüzlerini güldürmemiz bizleri gerçekten çok mutlu etti. Hayırseverlerden, bu tür etkinliklerin devam ettirmemiz için katkılarını bekliyoruz." dedi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde faaliyet gösteren Umut Kervanı Gıda Bankası tarafından, Ramazan ayı dolayısıyla muhtaç ailelere gıda yardımı ulaştırıldı.

Yapacakları yardım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Akçakale Umut Kervanı Gıda Bankası Başkanı Mustafa Duyar, ilçedeki ihtiyaç sahibi 200 aileye gıda yardımı ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Duyar, "Ramazan'ın gelmesiyle beraber paketleme çalışmalarımızı yaptık. İnşallah 200 fakir ve mağdur aileye bu gıda paketlerini ulaştıracağız. Bütün hayır sahiplerini bu Ramazan'da hayra davet ediyoruz. İlçemizde hem Suriye uyruklu hem de yerli fakir ve mağdur ailelerimiz var. Biz bunlardan inşallah bin aileye gıda paketini ulaştırmaya çalışacağız. Bütün hayır sahiplerini hayra davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Duyar, hayırseverlere, yardımlarını dernek aracılığıyla ulaştırabileceklerini söyledi.

Elazığ

Elazığ'ın Palu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya Der), Ramazan ayı yardımlarına hız verdi.

Dernek başkanı Kenan Ocak, zenginler ile fakirler arasında köprü görevi gördüklerini söyledi. Ocak, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilçemizde birçok aileye Ramazan kolisi dağıttık. İlçe halkımızdan yetim, kimsesiz yardıma muhtaç kişiler varsa derneğimizle irtibata geçebilirler. Yardımlarımız devam edecek." şeklinde konuştu. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler