Umut Kervanı Ramazan yardımlarını sürdürüyor

Umut Kervanı Ramazan yardımlarını sürdürüyor

Mübarek üç aylarda başlattığı yardım kampanyasına Ramazan ayında hız veren Umut Kervanı, birçok ilde kumanya dağıtımına devam ediyor.

Umut Kervanı, yurt içinde Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımına devam ediyor.

Mübarek üç aylarda başlattığı yardım kampanyasına Ramazan ayında hız veren Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırdığı Ramazan kumanyasıyla muhtaçların temel ihtiyaçlarını gideriyor.

Batman

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Batman Umut Kervanı, "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla başlattığı yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve muhtaç ailelere bir ay yetecek miktarda hazırlanmış Ramazan paketlerini ulaştırmaya devam ediyor.

Şu ana kadar binlerce aileye gıda yardımı ulaştıran Batman Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca gelen yardımların maddi durumu düşük yetim, mülteci ve fakir ailelere bayram arifesine kadar dağıtılacağını ve Ramazan ayı bittikten sonra da muhtaç ailelere ulaşmaya devam edileceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, "2018 yılı Ramazan ayında ‘Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım’ sloganıyla başlatmış olduğumuz çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ramazanın başından beri dağıtımını yaptığımız yardımlarımız fakir, mağdur ve muhtaçlardan oluşan binlerce aileye gıda koli yardımlarımız devam etmektedir. İnşallah bu yardımlarımız Ramazan ayının sonuna kadar da devam edecektir. Yardımları götürdüğümüz aileler kayıtları bizde bulunup gerçekten ihtiyaç sahibi olan ailelerdir. Bu aileler tespit komisyonumuz tarafından tespit edilen ailelerdir." dedi.

Konuşmasında Batman halkına seslenen Işık, ihtiyaç sahiplerinin kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediğini aktararak, "Gelin Peygamber Sallalahu Aleyhi ve Sellemin deyimiyle ‘Yarım hurma tanesiyle dahi olsa kendinizi ateşten koruyun’ yani, sadaka verin anlamındaki hadis-i şerifine istinaden bütün Batman halkını yardım çalışmalarımıza destek olmalarını bekliyor ve onları davet ediyoruz. Çalışmalarımız sadece Ramazan'a has olan çalışmalar değildir. İnşallah bu tür gıda ve giyim yardım çalışmalarımız bayram öncesi ve bayram sonrasında da yıl boyunca devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa/Viranşehir

Umut Kervanı, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde faaliyet yürüten Cami-Der aracılığıyla, ramazan kumanyası dağıttı.

Ramazan ayının başından bu yana yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, "Ramazan ayı içerisinde 110 aileye 100 TL'lik gıda paketi, 2 aileye nakdi para yardımı, 6 aileye kırmızı et yardımı yaptık. Ekip arkadaşlarımızla birlikte muhtaç ailelere ulaştırdık. Ramazan boyu yardımlarımız farklı şekillerde devam edecektir. Sadece ramazan ayı değil Ramazan ayı dışındaki aylarda yardımları devam ediyoruz." dedi.

Veren el ile alan el arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Kaya, "Allah'ın izniyle yetim ve muhtaçlara ulaşmaya devam edeceğiz. " diye konuştu.

Yardım alan aileler ise yetkililere hayır duada bulunarak kendilerine teşekkür etti. Umut kervanı

Mardin/Nusaybin

Umut Kervanı, Mardin’in Nusaybin ilçesinde  fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarını devam ediyor

Düşünce-Der tarafından daha önce tespit edilen ailelere Umut Kervanının Ramazan kumanyası ulaştırıldı.

Düşünce-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selman Kardaş, yardım çalışmalarının sürdüğünü ve daha çok aileye ulaşabilmek için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Kardaş  "Ramazan öncesinde fakir ve muhtaç aile tespit çalışmalarımızı tamamladık. Fakir ve muhtaçlara hazırladığımız Ramazan kumanyalarını dağıtmaya başladık. Hedefimiz imkanlarımızın elverdiği kadar çok aileye ulaşmak ve bu ailelere bir Ramazan sevinci yaşatmak istiyoruz. Bu konuda tüm Nusaybin halkına çağrımız az çok demeyip ellerinden geldiği kadarıyla bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. " dedi.

Adıyaman

Adıyaman Umut Kervanı tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını belirten Adıyaman Umut Kervanı Temsilcisi Ferit Gölgül, onlarca aileye gıda yardımlarının ulaştırıldığını söyledi.

Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Gölgül, "Adıyaman Umut Kervanı olarak, daha önce tespit ettiğimiz onlarca ihtiyaç sahibi aile bulunuyor. Bu ailelerin içinde dul, yetim, ihtiyaç sahibi ve çalışamayacak durumda olan engelli kardeşlerimiz var. Ramazan dolayısıyla bu ailelere gıda yardımında bulunduk. İnşallah Ramazan ayı boyunca ve Ramazan’dan sonra da tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine bu gıda yardımlarını ulaştırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için hayırseverlere çağrıda bulunan Gölgül, "İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Hayırseverler ve iş adamları ne kadar bize yardımda bulunurlarsa bizler de o kadar çok yetime ve ihtiyaç sahiplerine ulaşırız. Yapılan yardımlarını hiç bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bizler görmesek de, farkında olmasak da ilimizde, mahallemizde hatta sokağımızda ihtiyaç sahipleri var ve hayırseverlerin kendilerine uzatacak yardım elini bekliyorlar. Hep birlikte bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatalım ve sofralarına bir tas sıcak çorba da biz koyalım." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler