Umut Kervanı Türkmen aileye yardım eli uzattı

Umut Kervanı Türkmen aileye yardım eli uzattı

Umut Kervanı, Irak’ın Kerkük şehrinden göç ederek Batman’a sığınan 9 nüfuslu Türkmen aileye ev eşyası ile gıda yardımında bulundu.

Umut Kervanı, savaş endişesiyle Irak’ın Kerkük şehrinden göç ederek Batman’da Emekliler TOKİ’de tuttukları kiralık bir evde yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Türkmen aileye beyaz eşya ve ev eşyası ile gıda yardımında bulundu.

Yapılan yardım ile ilgili bilgi veren Umut Kervanı yetkililerinden Faysal Rüzgar, imkanları ölçüsünde aileye yardım yaptıklarını söyledi.

Rüzgar, "Bu ailemiz Kerkük’ten gelen mağdur bir ailemizdir. Savaş ortamından kaçarak Batman’da yakınlarına sığınan bir ailemizdir. Bu ailenin yakınları Umut Kervanı’na müracaat ederek savaştan kaçan bir ailenin olduğunu bize haber verdiler. Biz de Umut Kervanı olarak elimizde olan imkânlar doğrultusunda bu aileye biraz ev eşyası ve gıda yardımında bulunduk." dedi.

Yaptıkları yardımların yetersiz olduğunu ve hayırseverlerin yardımlarını beklediğini vurgulayan Rüzgar, "Bizim beklentimiz, Batmanlı hayırseverlerin bizim aracılığımızla bu aileyi tespit edip onlara yardım eli uzatmalarıdır. Hayırseverler bu ailenin mağduriyetini ortadan kaldırmaları doğrultusunda bizimle işbirliği içerisine girmelerini istiyoruz." diye konuştu.

"Umut Kervanı bize sahip çıktı"

Kendilerine yardım yapan Umut Kervanı’na teşekkürlerini ileten Muhammed Yunus, "Kerkük’ten buraya 9 kişi olarak geldik. Orada savaş başlayacaktı, o yüzden geldik. Burada bizim akrabalarımız var, onlar buraya gelmemizde bize yardımcı oldular. Oradan geldiğimizde bütün eşyalarımızı Kerkük’te bıraktık. Umut Kervanı’na çok teşekkür ediyorum. Çok sağ olsunlar bize eşya verdiler. Dairemiz boştur, bize sahip çıktılar." ifadelerini kullandı.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.