Umut Kervanı üyesi STK’lardan muhtaçlara yardım foto

Umut Kervanı üyesi STK’lardan muhtaçlara yardım foto

Umut Kervanı Platformu üyesi Bingöl Merhamet Eli Derneği ile Birecik Uhuvvet-Der, muhtaç ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.

Umut Kervanı Platformu üyesi STK’lar, muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.  Platform üyesi Bingöl Merhamet Eli Derneği ile Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde faaliyet gösteren Uhuvvet-Der,  yüzlerce aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Merhamet Eli’nden 7 bin TL’lik yardım

Bingöl Merhamet Eli Derneği, Mayıs ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Yardım derneği Mayıs ayında 55 mağdur ve yardıma muhtaç aileye toplam 7 bin 260 TL değerinde yardımda bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, Mayıs ayında 30 aileye 2 bin 260 TL değerinde gıda yardımı, 25 aileye de toplamda 5 bin TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

İnfakın önemine değinen Gönül, “İnfak, şükürdür, yani Allah’ın lütfundan verdiği değerlerin karşılığının ödenmesidir ki bu görev ifa edilince Rabbimiz, eksiltmediğini; artırdığını, artıracağını bildirmiştir.” dedi.

İmkânları dâhilinde her ay ihtiyaç sahibi ailelere yardım ettiklerini belirten Gönül, “Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden Cenab-ı Allah razı olsun. Allah, insanların tümünü aynı akıl, zekâ, kabiliyet ve güçte yaratmamıştır. Bu nedenle insanların arasında mali yönden farklılıklar oluşur.  Bir kısım insanlar zengin olabilirken bir kısmı da yoksul kalabilmektedir. Allah, kendi mülkünden fazlaca istifade etmiş kimseleri, imkânsız ve çaresiz kalmış insanlara infaka memur etmiştir. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden Cenab-ı Allah razı olsun.” dedi.

Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70. Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İşgören otomotiv Apt B/Blok No:22/14 Bingöl. Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01/ Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı.

Web: www.merhameteli.org

Uhuvvet-Der’den 100 aileye Ramazan yardımı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde faaliyet yürüten Uhuvvet-Der de 100 kadar aileye Ramazan ayı öncesi yardım ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan Uhuvvet–Der Yardım Komisyonu Başkanı Erol Bozkurt, “Muhtaç ailelere yardım ulaştırmak gayesi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde hazırladığımız 100 adet gıda yardım paketlerini aralarında Suriyelilerin de bulunduğu muhtaç ailelere ulaştırdık. Bu yardım kolilerinin muhtaç ailelere ulaştırmamıza vesile olan hayırseverlere ve yardım komisyonu çalışması yapan dernek üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Hazırlanan her bir yardım kolisinin değerinin 120 TL olduğunu belirten Bozkurt, bu vesileyle hayırseverlere de muhtaç ailelere ulaştırmak üzere yardım yapmaları çağrısında bulundu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.