Umut Kervanı Van’da muhtaçların yüzünü güldürecek

Umut Kervanı Van’da muhtaçların yüzünü güldürecek

Bu Kurban Bayramında fakirlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan Umut Kervanı, Van’da yaklaşık 100 küçükbaş, 20 tane de büyükbaş kurban kesmeyi hedefliyor.

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran İnsani Yardım Eğitim Ve Kültür Derneği Umut Kervanı, bu yılki Kurban Bayramı'nda da binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Başlattıkları kurban bağışı kampanyasıyla fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisine giren Umut Kervanı, kurban vermek ve kestirmek isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı noktasında kurban kestirmek isteyenlere vekâlet doğrultusunda ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ifade eden Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, küçükbaş hayvan kurban etmek isteyenlerin 800 TL’den başlayan fiyatlarla kurbanlık teminine aracı olduklarını kaydetti.

“Bu kervana katılın muhtaçların yüzü gülsün”

Bu yıl ki kurban kesiminin mezbahanede gerçekleşeceğini ifade eden Yıldırım, “Gerek büyük baş ve gerek küçükbaş hayvanlarımız olsun hepsini belirledik. Bu konuda bizlerde sizlerle bu hayır yarışında bulunmak istiyoruz bizlerde bu kervanda varız demek isteyen halkımıza sesleniyoruz; gelin birlikte hayvanlarımızı keselim, daha çok ihtiyaç sahibi aileye, daha çok muhtaç aileye bu yardım etlerini dağıtalım. Yıl içerisinde 4 bin, beş bin aileye yardım ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi aileler fazla, aileleri tespit ediyoruz ve gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerdir. Sizlerde gelin bu kervana katılın, daha çok aileye et yardımı yapalım, daha çok muhtaçların yüzünü güldürelim.” dedi.

“Vekâlet yoluyla kurbanlarınız istediğiniz ülkede kesilebilir”

Konuşmasının devamında Yıldırım, “Umut Kervanı olarak bu yıl kurban bedelini 800 TL olarak belirledik. Dış ülkelerde de yine kurban çalışmamız var. Gerek Afrika’da, Arakan’da, Myanmar’da, Somali’de, Yemen’de, Filistin’de ve birçok ülkede kurban kesimi yapıyoruz. Vekâlet yoluyla hayırsever halkımızın kurbanlarını orada da kestirebiliriz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız Van Umut Kervanı internet sitemizden de ulaşabilirler, adres ve telefonlarımız yine internet sitemizde mevcuttur. Gelsinler kurbanları beraber alalım, beraber keselim ve dağıtımını beraber yapalım.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.